avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Excursie in afara tarii: imi trebuie acordul mamei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Excursie in afara tarii: imi trebuie acordul mamei?

Am o intrebare, daca un profesor de la mine din scoala organizeaza o excursie in alta tara, iar mama mea e plecata in alta tara, ea fiind divortata de tatal meu, mai imi trebuie procura pt. a putea "parasii" tara impreuna cu colegii si profesoara?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
SianD, utilizator
Cel mai recent răspuns: SianD , utilizator 21:23, 12 Martie 2012
Am citit ceva aici:
[ link extern ]

Este de ajuns ca mama sa imi trimita ceva scris prin care isi da acordul sau trebuie neaparat facuta procura?

Multumesc anticipat.
Banuiesc ca ii esti incredintat mamei iar sentinta este definitiva si irevocabila - este o conditie esentiala, altfel iti trebuie declaratie de la ambii parinti.

Mama trebuie sa iti trimita o declaratie acord pe care este bine sa o dea la ambasada sau la unul din consulatele Romaniei din Italia pentru a fi in limba romana, in care sa scrie ce ai citit tu la link-ul pe care l-ai gasit:

o declaratie [...] a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila din care sa rezulte:
- acordul cu privire la efectuarea calatoriei in strainatate a minorului
- statul/statele de destinatie, perioada in care se efectueaza calatoria
- datele de identitate ale insotitorului;

Deci tu trebuie sa ii trimiti mamei pentru acea declaratie atat datele de pe cartea ta de identitate sau pasaport (serie, numar si data eliberarii) cat si datele profesorului care organizeaza excursia.

Discuta si cu dumnealui, in mod sigur iti va da toate lamuririle.
Iti multumesc pt raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excursie cu elevii în afara țãrii mirabela_april mirabela_april Bună ziua! Sunt profesor la o școală generală și aș dori, acum , de sărbători să fac o excursie cu 10 elevi în altă țară. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii de catre minor catalin12 catalin12 Doresc sa parasesc tara cu cei 2 copii, cu varsta de 13ani 8luni respectiv16ani ,dar sotia nu se afla in tara . Imi poate trimite din strainatate o procura ... (vezi toată discuția)
Titlu cãlãtorie italia-românia pentru refacerea buletinului. procurã propietar imobil. zucca zucca Buna ziua. Am buletinul expirat de aproape un an, si nu am nici pasaport, momentan stau in Italia si as vrea sa merg de sarbatori in Romania sa mi-l schimb. O ... (vezi toată discuția)