avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara in constructii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara in constructii

Ce conditii legale trebuie sa indeplineasca un expert cand face o expertiza judiciara in constructii? Eu am platit expertiza si expertul a fost numit de instanta. Este legal sa filmezi expertiza (la fata locului) ? Pe fisa cadastrala apare o extindere a unei constructii doar din masurare, nu si din acte.Expertul are obligatia de confrunta fisa cadastrala cu actele, respectiv proiect tehnic, certificat de urbanism, autorizatie de construire, act de concesiune pe terenul de pe domeniul public (acte care nu exista)?
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 21:48, 20 Martie 2012
Buna seara.
*In primul rand la convocarea partilor expertul va informa de obiectivele expertizei stabilite de instanta de judecata( in scrisorile de convocare expertul poate solicita actele si documentatiile aferente cauzei)
** Functie de obiectivele expertizei expertul va face masuratorile, constatarile si fotografii pentru lamurirea cauzei.
*** Partile au obligatia sa prezinte documentele si documentatiile aferente dosarului (acestea vor fi xerocopii care se prezita odata cu originalele);expertul are dreptul la un set de xerocopii de la parti.
*** Se poate face un proces verbal de constatari si masuratori -pe care partile il vor semna cu sau fara obiectii( atentie este posibil ca obiectiile sa nu fie in concordanta cu obiectivele expertizei)
**** Functie de datele culese din teren, masuratori, acte din dosar si depuse de parti expertului, urmeaza sa fie elaborat RAPORTUL DE EXPERTIZA TEHNICA JUDICIARA.
Va doresc mult succes. Marin Baescu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar vs. evaluator tehnic ContSters277797 ContSters277797 As dori sa stiu, in situatia in care solicit prin instanta imbunatatiri la un imobil (dovedite cu chitante, facturi) in valoare de x suma, sunt suficiente ... (vezi toată discuția)
Experti tehnici judiciari asistenti Oprea Vasile Oprea Vasile Care este rolul expertilor tehnici judiciari asistenti? Cum pot sa intervina acestia in derularea unei expertize? Cum pot sa faca cunoscut instantei punctul ... (vezi toată discuția)
Raport de evaluare gresit, obiectiuni voinea75 voinea75 Vreau sa fac obiectiuni la raportul de evaluare imobil. Obiectivele raportului au fost: - 1. stabilirea valorii imobilului fara imbunatatiri - 2.stabilirea ... (vezi toată discuția)