Avocatul pe care l-am avut la fond si apel mi-a facut recurs la ICCJ si mi-a cerut alti bani pt a ma reprezenta si acolo. Mentionez ca este vorba de o cauza penala si cand am angajat avocatul, acesta a spus ca pentru o anumita suma ma va reprezenta si solutia va fi una multumitoare si anune achitare numai ca m-am ales cu o pedeapsa cu suspendare de care nu sunt multumit si cu toate aceste avocatul mi-a cerut inca o suma semnificativa ceea ce ma duce la gandul ca nu prea poate face prea multe la ICCJ si spera sa nu-i platesc sa ma reprezinte . Ce as putea face intr-o asemenea situatie? Am vreo sansa ca un alt avocat sa ma ajute? Cat ar fi onorariul acestuia?
niciun avocat nu va poate "vinde" o anumita solutie. obligatia avocatului este de a face tot posibilul, in limitele legii, penbtru a obtine o solutie favorabila prin prisma dosarului. Adica - la o infractiune ptr care pedeapsa este de 10 ani, o pedeapsa de 3 ani este o solutie favorabila.
Achitarea se obtine fff greu si sunt rare ocaziile in care dosarul este asa de slab instrumentat.
Nu cunosc dosarul insa sansele de a obtine o achitare scad pe masura ce inaintati in gradul de jurisdictie. Avind in vedere ca recursul se ocupa de probleme de drept si nu de fapt, numai o eroare facuta de instantele inferioare poate duce la o casare si o rejudecare pe fond care s se finalizeze cu achitarea.
Nu cred ca poate cineva sa va raspunda la aceasta intrebare decat sa faca supozitii.D-vstra trebuie sa platiti avocatului exact ce ati stabilit in contractul de asistenta juridica,banuiesc ca contractul a fost incheiat pentru faza de prima instanta.Onorariile sant stabilite liber intre client si avocat in functie de complexitatea cauzei,notorietatea avocatului etc.
Atentie,munca avocatului este una de diligenta nu de rezultat!