avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu recurs ICCJ
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu recurs ICCJ

Avocatul pe care l-am avut la fond si apel mi-a facut recurs la ICCJ si mi-a cerut alti bani pt a ma reprezenta si acolo. Mentionez ca este vorba de o cauza penala si cand am angajat avocatul, acesta a spus ca pentru o anumita suma ma va reprezenta si solutia va fi una multumitoare si anune achitare numai ca m-am ales cu o pedeapsa cu suspendare de care nu sunt multumit si cu toate aceste avocatul mi-a cerut inca o suma semnificativa ceea ce ma duce la gandul ca nu prea poate face prea multe la ICCJ si spera sa nu-i platesc sa ma reprezinte . Ce as putea face intr-o asemenea situatie? Am vreo sansa ca un alt avocat sa ma ajute? Cat ar fi onorariul acestuia?
Cel mai recent răspuns: seb_aku , utilizator 11:44, 15 Martie 2012
niciun avocat nu va poate "vinde" o anumita solutie. obligatia avocatului este de a face tot posibilul, in limitele legii, penbtru a obtine o solutie favorabila prin prisma dosarului. Adica - la o infractiune ptr care pedeapsa este de 10 ani, o pedeapsa de 3 ani este o solutie favorabila.

Achitarea se obtine fff greu si sunt rare ocaziile in care dosarul este asa de slab instrumentat.
Nu cunosc dosarul insa sansele de a obtine o achitare scad pe masura ce inaintati in gradul de jurisdictie. Avind in vedere ca recursul se ocupa de probleme de drept si nu de fapt, numai o eroare facuta de instantele inferioare poate duce la o casare si o rejudecare pe fond care s se finalizeze cu achitarea.

Nu cred ca poate cineva sa va raspunda la aceasta intrebare decat sa faca supozitii.D-vstra trebuie sa platiti avocatului exact ce ati stabilit in contractul de asistenta juridica,banuiesc ca contractul a fost incheiat pentru faza de prima instanta.Onorariile sant stabilite liber intre client si avocat in functie de complexitatea cauzei,notorietatea avocatului etc.
Atentie,munca avocatului este una de diligenta nu de rezultat!
multumesc pt raspunsuri.
revin si mai intreb odata Aprox cat ar fi onorariul unui avocat in cazul unui recurs la ICCJ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa casare geo-vem geo-vem Am avut un recurs la ICCJ in care mi-a fost admis recursul sa casat sentinta atacata si a trimis cauza spre rejudecare,desi am cerut sa o retina dumnealor si ... (vezi toată discuția)
Trimitere spre rejudecare? seb_aku seb_aku am facut recurs la ICCJ impotriva unei condamnari cu suspendare sub supraveghere, condamnare de 3 ani pt grup infractional organizat si complicitate la ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri negoita mihaela negoita mihaela am nevoie de un av care sa isi faca meseria,santem la recurs ,av care laam avut nu a facut nimic ,asi dori daca se poate sa imi iau un av care sa ma reprezinte ... (vezi toată discuția)