avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt insarcinata in doua luni si nu lucrez. Cand o sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt insarcinata in doua luni si nu lucrez. Cand o sa nasc va trebui sa platesc spitalizarea?

Sunt insarcinata in doua luni si nu lucrez. Cand o sa nasc va trebui sa platesc spitalizarea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:56, 22 Septembrie 2012
Nu, nașterea si tratamentul pre si post natal este finantat de stat, deci gratuit pentru dvs
Femeile insarcinate si lauzele, daca nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara,beneficiaza de asigurare de sanatate, fara plata contributiei.
Asadar mergeti la un medic de familie pentru a va inscrie pe lista sa nu asteptati data nasterii.pt. ca puteti beneficia si de o serie de consultatii periodice pt. monitorizarea sarcinii,iar dupa nasterea in spital,care nu se plateste , atat dvs, cat si bebelusul veti ramane in evidenta medicului de familie .
Daca intru in ccc si dupa doua luni ma hotarasc sa ma intorc la servici pot beneficia de stimulent?
Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an a copilului si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beenficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate mishu123 mishu123 doresc sa stiu cine este in masura sa imi acorde concediul de maternitade(medicul actual sau cel pe care l-am avut) ,cate zile si cu ce data .sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal 1 an Crina1985 Crina1985 Buna ziua !!! Sunt o mamica care a ales sa stea acasa cu bebelusul un an de zile ... in acest timp am ramas gravida si trebuie sa ma intorc la munca pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc alinadinca alinadinca buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma ... (vezi toată discuția)