avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum e mai bine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum e mai bine

X e reclamant intr-o sistare de indiviziune. Are 90% din imobil si toate sansele sa-l obtina contra unei sulte. Y foloseste imobilul in prezent si nu sunt sanse sa iasa de bunavoie din acel imobil. Care e cea mai potrivita modalitate de a scapa de y?
1. Ar fi un capat subsidiar de cerere bazat pe revendicare ( dezavantajul e ca se timbreaza la valoare si e taxa mare )
2. Dupa sistarea indiviziunii si atribuirea imobilului sa merg pe ordonanta presedintiala pentru eliberarea imobilului, ar fi mai potrivit, dar dureaza prea mult... :?
3. Unii ma indeamna sa merg in subsidiar pe evacuare, dar mi se para ca nu va tine deoarece nu am raporturi de locatiune...
As aprecia orice ajutor... :cafea:
Cel mai recent răspuns: hanibal , utilizator 19:07, 20 Noiembrie 2008
Consider ca oricare dintre cei doi care detin in indiviziune imobilulul are sanse sa-l obtina, iar sanse crescute are cel care a utilizat pana acum imobilul si este de acord sa platesca sulta. Si inca ceva " nimeni nu poate fi obligat sa raman in indiviziune. Fiind propritar in indiviziune, nu puteti obtine evacurea sa atata timp cat imobilul nu va este atribuit in intregime si l-ati despagubit pentru partea sa.
Y este celălalt coproprietar? Dacă da, acţiunea în revendicare este inadmisibilă. Dacă nu, acţiunea în revendicare presupune acordul celuilalt coproprietar.

Ordonanţa preşedinţială presupune urgenţa. Dacă pînă acum nu a fost urgenţă, de ce ar deveni de acum încolo? Y a stăpînit imobilul ceva vreme, presupun. Dacă pînă acum aţi tolerat starea de fapt, nu cred că aveţi vreo şansă pe cale de ordonanţă.

Acţiunea în evacuare nu cred că va fi admisă.

Liviu S.Bordaş
cel mai bine faceti intai iesirea din indiviziune apoi cereti evacuarea, intr-o alta actiune, dupa ce obtineti imobilul.

av. vasilescu
avokitten a scris:

cel mai bine faceti intai iesirea din indiviziune apoi cereti evacuarea, intr-o alta actiune, dupa ce obtineti imobilul.

av. vasilescu

Litigiul pentru iesirea din indiviziune este deja pornit. dupa ce se termina acesta si mi se atribuie imobilul stiu ca am posibilitatea ca prin ordonanta presedintiala sa cer eliberarea spatiului.
As fi dorit ca in cadrul procesului pe care l-am inceput si prin care s-a cerut:sistarea indiviziunii si atribuirea imobilului contra unei sulte sa mai adaug un capat de cerere prin care sa solicit in subsidiar si evacuarea... Dar nu exista raporturi de locatiune pentru evacuare...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata ContSters326883 ContSters326883 In cazul in care sunt doi mostenitori (mama si fiu ) pe o singura cota de 1/3 , acestia pot fi chemati in judecata separat pentru o atribuire de spatiu pina la ... (vezi toată discuția)
Evacuare coindivizar ContSters262943 ContSters262943 Buna ziua . Sunt coindivizar cu o cota de 1/3 iar de curind am facut precontract de vinzare cumparare cu un al doile acoindivizar care are o cota tot de 1/3 ... (vezi toată discuția)
Motivatie actiune partaj iesire indiviziune ulise11 ulise11 \"motivatie actiune partaj iesire indiviziune -Drept urmare inteleg sa iesim din indiviziune ,proprietatea nepartajbila comod sa imi fie ... (vezi toată discuția)