avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUARE COINDIVIZAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUARE COINDIVIZAR

Buna ziua .
Sunt coindivizar cu o cota de 1/3 iar de curind am facut precontract de vinzare cumparare cu un al doile acoindivizar care are o cota tot de 1/3 . Al treile coindivizar are deasemeni o cota de 1/3 dar nu vrea sub nici o forma sa ne dea voie sa intram pe teren sau in locuinta . Acesat este si motivul pentru care unul dintre coindivizari isi ia lume in cap . Am depus o chemare in judecata in vederea EVACUARAII acestuia de al treile , fiind recalcitrant , scandalagiu . Pe parcurs i-am depus si plingere la Politia pentru amenintare cu bataia . In plingerearespectiva am invocat si faptul ca nu am unde locui impreuna cu sotia , in prezent locuind cu socrii mei bolnavi - CANCER respectiv PRAKINSON . Am depus copii dupa certificatele medicale .
INTREBARE : am sanse sa-i evacuez pe scandalagii ?
CHEMAREA IN JUDECATA ESTE DEPUSA CU ORDONANTA PRESEDINTIALA infatisarea pe 17 oct 2012
Dacă este coproprietar nu aveți șanse să-l evacuați.
Aveți însă șanse să-l obligați să vă permită accesul în imobil și folosința acestuia în baza dreptului D-voastră de proprietate.
Toți coproprietarii au dreptul de a folosi imobilul respectiv.

În locul acțiunii în evacuare era mai potrivit să formulați o acțiune în reintegrare, adică una prin care cel de-al treilea să vă permită posesia imobilului având în vedere faptul că suntețeți proprietar.

Ar fi bine să consultați un avocat.
Da , de acord . Nu cer EVACUAREA din intreaga cladire ci de pe treimea mea ( o treime ) Nu am unde locui . Aceasta este ideea .
Patrick a fost pe faza: puteti cere reintegrarea - obligarea celui negativ sa va permita accesul in spatiul in care sunteti proprietar.
Se poate cere evacuarea, pe cale de ordonanta presedintala, doar in ipoteza in care ati demarat partajul (existand astel posibilitatea ca acel coindivizar sa iasa de sub caciula indiviziunii), dar mai trebuie dovedite motive solide pentru care un proprietar sa fie scos de pe proprietatea sa. Deci, se poate, dar trebuie dovedite motive solide si justificate
MOTIVE SOLIDE : AMENINTAREA CU BATAIA SI NU NE PERMITE SA INTRAM PE PROPRIETATE (reclamatie politie - dosar penal) .A ocupat ilegal toata cladirea (reclamattii) .Extindere ilegala (consatat oficial de catre Primarie ) Si am si martori .
ESTE SIFICIENT PT EVACUAREA DE PE COTA MEA ?
EVOVAN a scris:

Da , de acord . Nu cer EVACUAREA din intreaga cladire ci de pe treimea mea ( o treime ) Nu am unde locui . Aceasta este ideea .

Nu puteți cere evacuarea de pe treimea D-voastră atâta timp cât acea treime nu este individualizată în urma unui partaj.
D-voastră aveți o treime din dreptul de proprietate asupra întregului imobil și nu dreptul de proprietate asupra a o treime din imobil. Este foarte important să înțelegeți asta.

Înainte să puteți cere evacuarea de pe treime D-voastră trebuie să introduceți o acțiune de partaj în urma căreia se va individualiza partea fiecăruia. Deocamdată fiecare are câte o treime din dreptul de proprietate a întregului imobil și nu o treime din imobil.

Alte discuții în legătură

Indiviziune ContSters262943 ContSters262943 Am depus o actiune de iesire din indiviziune . Coindivirarii ma ameninta cum ca oricum nu are ce sa mi ramina de acolo ( este o casa in care am copilarit - am ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata ContSters326883 ContSters326883 In cazul in care sunt doi mostenitori (mama si fiu ) pe o singura cota de 1/3 , acestia pot fi chemati in judecata separat pentru o atribuire de spatiu pina la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru lipsa de folosinta kukuk kukuk Detin cota de 1/3 dintr-un imobil [act de proprietate intabulat in c.f.].Ce sanse ar fi sa obtin in instanta o chirie lunara de la cei care locuiesc in imobil? ... (vezi toată discuția)