avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, sotie insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, sotie insarcinata

Buna seara,

Va cer sprijinul pentru a intelege cum imi pot apara dreptul de a a imi creste copilul pe care mi l-am dorit atat de mult.
Sunt casatorit de un an, suntem impreuna de o viata. Sotia mea este insarcinata in 2 luni.
Pana mai zilele trecute mergeam impreuna la doctor pentru controale si vesti minunate despre copilasul ce creste in burtica mamei lui. Acum 2 zile, de la o alta cearta stupida din cauza nepotrivirii de caracter, sotia a plecat de acasa la tatal ei.
Nu vreau sa mai adaug nimic, nu exista motive de divort ci doar posibilitatea aceasta.
Va rog sa ma indrumati spre legile care fac referire la cazul meu.
Nu vreau sa imi pierd copilul pentru ca poate sotia mea s-a saturat.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:08, 13 Martie 2012
Legea nu face vorbire despre copilul nenascut. Ipotetic, daca ati divorta, ar fi stabilita custodia copilului, dar ar fi incredintat mamei. Foarte rare cazurile cand sunt incredintati tatilor.
Veti avea un copil, va iubiti sotia, ea va iubeste in mod sigur. O relatie presupune munca. Munciti putin. Nu veti regreta. Stiti ce cred? Ca, dincolo de nervii provocati de starea ei de moment, va iubeste. Si vrea sa mergeti la ea. Probabil e si mai temperamentala. O mica paranteza, daca imi permiteti. Am crezut la un moment dat ca am facut prea multi pasi inainte. Si m-am oprit. Si de aproape doi ani incoace imi doresc secunda de secunda sa fi facut un pas in plus. Stiti cum ti se goleste sufletul? E rece si gol. Si doar dupa realizati. Bafta si...va rog, dati-mi o veste buna.:D
Odata cu intrarea in vigoare a NCC conform art. 397 exercitarea autoritatii parintesti revine ambilor parinti in afara de cazul in care instanta decide altfel.
Ce lege? ce cod civil? ce custodie? Cumparati un buchet frumos de flori, mergeti la ea, ceretiva iertare (chiar daca dumneavoastra nu stiti pentu ce, stie ea).
Am primit din partea dumneavoastra o atitudine pozitiva, mediatoare execeptionala, la care sincer nici nu ma asteptam. Foarte frumos.
Intrebarea mea este:
Cat timp ar trebui sa treaca in aceasta stare de fapt pentru ca eu sa fac ceva si care ar fi acel lucru, adica pasul logic urmator pentru a imi proteja drepturile in relatia cu copilul nostru?
Haideti sa va spun ceva apropo de flori.

Personal m-am saturat de cate flori am luat la viata mea - poate pentru ca mi-a placut foarte mult sa i le daruiesc (casa era plina de florile primite de 1 si 8 Martie si cand a plecat).
Extrapoland...Cand faci lucruri frumoase si gesturi deosebite intr-o relatie, dar esti tratat ca si cum nu ai face, este semnul clar presupun ca acest lucru trebuie sa inceteze pentru a nu exista posibilitatea de a fi catalogat ca un veritabil tampit.

Alte discuții în legătură

nu vreau divortul dragulin dragulin Buna ziua Am si eu una sau mai multe intrebari. Sunt casatorit de 3 luni si o relatie cu cu actuala mea sotia de zece ani si sotia vrea sa divorteze insa eu ... (vezi toată discuția)
Ajutor nu-i copilul meu floteada floteada Buna ziua, Sunt in divort. Impreuna cu sotia mea avem doua fetite .Una de patru ani si cealalta de 9 luni. Datorita comportamentului bizar pe care ea il are, ... (vezi toată discuția)
Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)