avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie si delapidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie si delapidare

buna ziua. am intalnit un caz extraordinar pe care habar nu am cum sa il "agat". o persoana a angajat, pe post de agent imobiliar, mai multe persoane, absolvente de facultate, in numele carora incaseaza subventii.
persoanele cu pricina nu au incasat nic un leu, iar firma cu pricina a disparut, in sensul ca nimeni nu stie acum unde mai are sediul.
persoanele cu pricina doresc sa demisioneze, caci au trecut 6 luni, si nu au fost platite. convborbiri telefonice cu "patronul" au rezultat in amenintari cu violenta, motiv pentru care se tem sa depuna plangere la parchet.

singura solutie pe care am putut sa o dau, nefiind jurist de meserie, dar cunoscand dreptul muncii destul de bine, e sa-si dea demisia si sa o inregistreze la Inspectoratul de Munca arondat orasului unde era inregistrata initial firma. ITMul cu pricina da raspunsul "nu intra in competenta noastra"

INTREBAREA ESTE: cum faci sa iti exerciti dreptul de a demisiona, daca firma care te-a angajat a disparut, iar autoritatile spun ca "are actele in regula"? unde mai depui documentul? oamenii nu au luat nici un ban, dar s-ar parea ca au fost platite contributii. incalceala care duce la prezumptie de delapidare nu ma intereseaza, caci oamenii de care vorbesc sunt speriati. dar ei vor sa-si dea demisia, si nu stiu cum sa faca.
Cel mai recent răspuns: narteaandrei , utilizator 18:28, 13 Martie 2012
Solutia este actionarea in instanta a angajatorului ... demisia trebuie inregistrata la angajator , ITM-ul nu se poate substitu acestuia ...

Trimiteti demisia prin posta cu confirmare de primire pe adresa angajatorului si apoi promovati si o actiune in instanta impotriva acestuia pentru a se constata incetarea raportului de munca.
multumesc. de asta ma temeam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu aledical aledical Am o problema foarte mare va rog sa ma ajutati;Am un litigiu cu firma care este cercetat acum de politie pentru o fapta de delapidare. De 1 an nu mai lucrez la ... (vezi toată discuția)
Eliberare acte demisie rosetraverse rosetraverse In data de 19 dec 2010 an demisionat cu acordul partilor, astfel incat nu am stat in preaviz. Am facut o demisie, am predat-o, insa nu mi s-a dat nici o copie ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca vali_085 vali_085 Buna ziua! Am lucrat la o firma al carei patron a disparut din tara. Cartea de munca a ramas la ITM si nu s-a platit nici un impozit datorat Statului de ... (vezi toată discuția)