buna ziua. am intalnit un caz extraordinar pe care habar nu am cum sa il "agat". o persoana a angajat, pe post de agent imobiliar, mai multe persoane, absolvente de facultate, in numele carora incaseaza subventii.
persoanele cu pricina nu au incasat nic un leu, iar firma cu pricina a disparut, in sensul ca nimeni nu stie acum unde mai are sediul.
persoanele cu pricina doresc sa demisioneze, caci au trecut 6 luni, si nu au fost platite. convborbiri telefonice cu "patronul" au rezultat in amenintari cu violenta, motiv pentru care se tem sa depuna plangere la parchet.
singura solutie pe care am putut sa o dau, nefiind jurist de meserie, dar cunoscand dreptul muncii destul de bine, e sa-si dea demisia si sa o inregistreze la Inspectoratul de Munca arondat orasului unde era inregistrata initial firma. ITMul cu pricina da raspunsul "nu intra in competenta noastra"
INTREBAREA ESTE: cum faci sa iti exerciti dreptul de a demisiona, daca firma care te-a angajat a disparut, iar autoritatile spun ca "are actele in regula"? unde mai depui documentul? oamenii nu au luat nici un ban, dar s-ar parea ca au fost platite contributii. incalceala care duce la prezumptie de delapidare nu ma intereseaza, caci oamenii de care vorbesc sunt speriati. dar ei vor sa-si dea demisia, si nu stiu cum sa faca.
Solutia este actionarea in instanta a angajatorului ... demisia trebuie inregistrata la angajator , ITM-ul nu se poate substitu acestuia ...
Trimiteti demisia prin posta cu confirmare de primire pe adresa angajatorului si apoi promovati si o actiune in instanta impotriva acestuia pentru a se constata incetarea raportului de munca.
Litigiu
aledical
Am o problema foarte mare va rog sa ma ajutati;Am un litigiu cu firma care este cercetat acum de politie pentru o fapta de delapidare. De 1 an nu mai lucrez la ... (vezi toată discuția)