As dori sa stiu cand mi se sterge cazierul,in 2009 decembrie am primit 7 luni cu suspendare pt conducere sub influenta alcoolului,pot sa stiu dupa cat timp se poate sterge ,se face cerere de reabilitare se poate face mai repede,dupa cat timp se face?Multumesc!
Daca vorbim de o pedeapsa de 7 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul dvs. de incercare este de 2 ani si 7 luni , termen care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in acest interval de timp, calculat asa cum am aratat mai sus, nu ati savarsit o alta infractiune si nici nu s-a dispus revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art 83 si 84 c.pen., dupa expirarea acestuia sunteti reabilitat de drept.
Prin urmare, solicitati eliberarea unui cazier, iar daca pedeapsa aplicata figureaza inca in cazierul dvs., este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Termenul pentru reabilitarea de drept este implinit dupa scurgerea termenului de incercare, daca nu a mai fost savarsita nicio alta infractiune.
Asadar, dupa doi ani si sapte luni ,cazierul dumneavoastra ar trebui sa nu mai contina nicio mentiune, intrucat reabilitarea inlatura interdictiile si decaderile ce decurg dintr-o condamnare.
Reabilitarea de drept poate fi constata si de catre instanta de judecata.
Undeva prin Iunie anul acesta s-ar implini termenul.In rest faceti exact cum au scris doamnele in posterile anterioare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reabilitarea cazierului
GOX
Buna ziua !
Ma numesc Ionel si anul acesta pe 15 iulie am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile ... (vezi toată discuția)