avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare- procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare- procedura

Buna ziua,

As dori sa stiu cand mi se sterge cazierul,in 2009 decembrie am primit 7 luni cu suspendare pt conducere sub influenta alcoolului,pot sa stiu dupa cat timp se poate sterge ,se face cerere de reabilitare se poate face mai repede,dupa cat timp se face?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BIGHY , utilizator 00:39, 13 Martie 2012
Daca vorbim de o pedeapsa de 7 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul dvs. de incercare este de 2 ani si 7 luni , termen care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in acest interval de timp, calculat asa cum am aratat mai sus, nu ati savarsit o alta infractiune si nici nu s-a dispus revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in conditiile art 83 si 84 c.pen., dupa expirarea acestuia sunteti reabilitat de drept.
Prin urmare, solicitati eliberarea unui cazier, iar daca pedeapsa aplicata figureaza inca in cazierul dvs., este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Termenul pentru reabilitarea de drept este implinit dupa scurgerea termenului de incercare, daca nu a mai fost savarsita nicio alta infractiune.

Asadar, dupa doi ani si sapte luni ,cazierul dumneavoastra ar trebui sa nu mai contina nicio mentiune, intrucat reabilitarea inlatura interdictiile si decaderile ce decurg dintr-o condamnare.

Reabilitarea de drept poate fi constata si de catre instanta de judecata.

Undeva prin Iunie anul acesta s-ar implini termenul.In rest faceti exact cum au scris doamnele in posterile anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea cazierului GOX GOX Buna ziua ! Ma numesc Ionel si anul acesta pe 15 iulie am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea in cazul unei pedepse cu suspendarea executarii sub supraveghere victorn victorn am primit inchisoare cu suspendare 10 luni!si perioada de supraveghere de 3 ani si 10 luni! cand se poate cere reabilitarea s-au mai bine zis stergerea ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)