avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plangere neindeplinire conditii realizare proiect
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plangere neindeplinire conditii realizare proiect

Am nevoie de sfaturi in legatura cu o problema.

Am vorbit cu o persoana sa ii realizez un website ( la negru desigur, mica intelege ) pentru o anumita suma de bani. Am primit un avans (tranzactie online), am realizat o anumite parte din website urmand sa primesc cealalta suma pentru finalizarea proiectului, dar clientul a hotarat sa numai imi dea cealalta suma decat atunci cand proiectul va fi complet 100%. Singurele discutii purtate sunt la telefon si prin chat, nimic oficial.
Clientul spune ca va face o plangere la politie pentru ca nu am finalizat proiectul, dar intelegerea a fost ca dupa cea de-a doua tranzactie voi continua finalizarea proiectului.
Care sunt sansele sa am probleme cu aceasta plangere ?

Singurele dovezi ca sa zic asa sunt doar discutii prin chat / telefon.
Multumesc de sfaturi.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Spleshmen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Spleshmen , utilizator 00:13, 13 Martie 2012
Trecand peste faptul ca "lucrand la negru" comiteti evaziune fiscala....adica nu platiti taxe statului pentru veniturile realizate (chiar daca evaziunea este sport national) presupunem ca se ajunge la o plangere penala.
Clientul (sa il denumin in continuare asa) va depune pe langa declaratia la politie/parchet si probele din care reiese ca a platit pentru ceva ce nu a primit, deci: un contract?, o chitanta?, o foie volanta in care sunt trecuti termenii intelegerii dintre parti sau orice alta dovada (print screen cu discutie chat) din care reiese ce sustine in declaratia sa.
Declaratia dvs trebuie sa combata cele afirmate de Client, prin negarea afirmatiilor lui (ceea ce nu ar fi conform realitatii) sau sa recunoasteti si atunci sunteti in culpa....adica ati cam comis-o nelegal.
Oricum daca il "luati pe nu in brate" si ajungeti pe mana organului de cercetare, nu aveti ce cauta acolo fara Avocat....numai el mai poate face ca pedeapsa sa fie mai mica.
Cand v-a trimis banii online ce a scris clientul la justificarea platii? Plata realizare site sau ce? Care este dovada dansului ca, intr-adevar, banii au fost achitati pentru realizarea site-ului? Daca el nu a scris la observatii despre plata ca e taxa realizare site sau asa ceva si dumneavoastra puteti sustine ca, de exemplu, e o suma pe care i-ati imprumutat-o si v-a dat banii inapoi.
Ce dovezi are el (in afara de faptul ca probabil a salvat conversatiile pe mess si le-a printat)?
Nu a scris nimic la justificarea platii, doar incarcare cont.
"Clientul" nu are nici o dovada legala despre aceasta, doar discutii pe chat a caror autenticitate nu poate fi dovedita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere website DobreMarius DobreMarius Buna seara, Urmeaza sa deschid un website cu 2 prieteni. O sa ne ocupam de graphic design si web development. ( pe scurt o sa vindem tot ce tine de ... (vezi toată discuția)
Salutare. am o problema destul de stresanta cu un client din ... Dragus Dragus Salutare. Am o problema destul de stresanta cu un client din Germania. Clientul este roman dar are o firma de transport in Germania căreia i-am prestat ... (vezi toată discuția)
Comanda pe magazin online, neonorata dar incasata dorugeorgel dorugeorgel Buna ziua, Cu o saptamana in urma am plasat o comanda pe magazinul online al unei firme cunoscute din Romania. Am comandat produsul si am platit cu card. ... (vezi toată discuția)