avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Salutare. Am o problema destul de stresanta cu un ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Salutare. Am o problema destul de stresanta cu un client din ...

Salutare.
Am o problema destul de stresanta cu un client din Germania. Clientul este roman dar are o firma de transport in Germania căreia i-am prestat servicii de dezvoltare software. Situația de la început consta in faptul ca in anul 2019 am fost contactat de firma respectiva printr-o recomandare pentru ai dezvoltată un website și o aplicație web de gestiune, le-am făcut prețul de X mii euro pentru tot proiectul și au acceptat, dar niciodată nu au vrut sa semnam un contract pe motiv ca sunt foarte Ocupați. Am acceptat așa și am mers mai departe cu dezvoltarea produsul si totul a decurs perfect pana sa își angajeze el acolo câțiva “copii” pentru a-mi da informații legate de content-ul produsului. De atunci au început problemele deoarece acele persoane veneau mereu cu aceleași cerințe. Am avut o discuție cu clientul pe tema asta și mi-am exprimat punctul de vedere pentru ca dacă continuam in felul asta pierdem foarte mult timp, plus ca o sa ii taxez la ora deoarece este mult timp pierdut care nu da nici o roadă. După nenumărate discuții am rămas la prețul inițial și s-a lucrat in felul lor. Bineînțeles ca site-ul și partea de gestiune au fost aproape gata mereu dar niciodată nu au vrut sa le lanseze live. In cazul asta eu am încercat sa intrerup colaborarea cu ei într-un mod profesional pentru ca lucram peste 1 an la aceleași chestii dăunează pentru ambele părți iar de atunci au început amenințări la adresa mea și a familiei, amenințări ca o sa fiu dat in judecată și fiindcă ei sunt o firma foarte mare îmi vor cere despăgubiri de peste 300.000€ pentru ca ei in toată perioada asta au pierdut bani. Ieri am fost sunat de administratorul firmei și mi-a spus ca își vrea toți banii dați înapoi (suma de 3350€ primită de la ei in decurs de 1 an) iar mai apoi voi fi acționat in instanța pentru daunele de 300.000€, calculate de ei pe toată durata pandemiei l (spun ca ar fi pierdut bani in pandemiei din cauza mea).
Eu consider ca nu le datorez nici un ban pentru ca s-a muncit pentru ei dar este strict vina lor ca au decis abordarea asta de lucru care nu a dat roade. Eu am toate dovezile necesare, s-a lucrat mereu pe serverul lor la care am făcut un back-up ieri cu tot ce am lucrat pana in momentul de fata sa am ca dovada ca proiectul este finalizam in proporție de 95%, plus discuții pe whatsapp și Facebook in care pot dovedi ca din vina lor nu am lansat niciodată proiectul live. Ce ma sfaturi sa fac? Chiar pot cere despăgubiri așa mari și așa ușor? Iar in cazul amenințărilor ce ma sfătuiți sa fac? Am mesaje in care mi-a scris adresa părinților + amenințările necesare (ca va da foc casei respective, amenințări cu moarte etc).

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dragus , utilizator 12:53, 11 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Clientul dumneavoastra (persoana juridica/societatea) este inregistrat in Romania sau Germania, altfel spus este persoana juridica romana sau straina?

In privinta amenintarilor se poate formula plangere penala impotriva persoanei fizice care v-a transmis mesajele de amenintare.

Cu privire la daunele pe care le solicita, aceastea nu se vor fi acordate de catre instanta de judecata.

In legislatia din Romania exista doua tipuri de daune, materiale si morale. In oricare dintre situatii, cuantumul sumei solicitata cu titlu de dauna trebuie dovedita, ceea ce in cazul dumneavostra va fi greu, daca nu imposibil, de dovedit, mai ales ca dumnevoastra ati prestat serviciul.

Maxim ce ar putea solicita, este rezilierea contractului si restituirea sumelor care v-au fost achitate, sanse minime, avand in vedere ca ati prestat serviciul si ca este culpa dansilor.

O zi buna,
av. Jasmine Oancea
Buna ziua.

Clientul este persoana juridică in Germania iar cu ei nu am avut contract semnat (știu ca am greșit aici).

Plângerea se poate face la poliție? Ca și dovezi am mesaje plus înregistrări telefonice.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma data in judecată fără motiv întemeiat Dragus Dragus Salutare. Am o situație ciudata cu un fost client căruia i-am prestat servicii de creare software la comanda in luna Ianuarie, la sfârșitul lunii ... (vezi toată discuția)
Proiect crypto si nft civik civik Buna ziua, Stiu ca vorbim de un spatiu nou, putin spre deloc reglementat, dar am o intrebare in legatura cu spatiul crypto si NFTs: in SUA actiunea de rug ... (vezi toată discuția)
Problema cu un client care dupa prestarea unui serviciu isi vrea returnat avansul ssnk ssnk Pe scurt, reprezint o firma de prestare servicii it, mai precis mentenanta si dezvoltare soft. Un client imi solicita dezvoltarea unui soft complex (ERP) pt ... (vezi toată discuția)