Multumesc frumos de raspuns, o sa comentez strict la fiecare idee:
1. Perfect de acord. Dar cumpararea unui NFT presupune si sustinerea proiectului cu fonduri pentru a urma road map-ul, si pentru a se dezvolta. Inteleg ca nu exista niciun contract sau termeni si conditii in spate, dar investitorii sustin road map-ul, prin investitia in NFTs. Nu se cumpara un jpeg.
2. Nu este o fapta penala, dar, din nou: prin cumpararea NFT-ului s-a sustinut dezvoltarea proiectului. Nu poti spune dupa cateva luni de dezvoltare minima ca te-ai saturat, lasi proiectul in deriva si pleci cu jumatate din fondurile atrase. Mai ales ca nu a existat nicio comunicare. E total imoral, si din punctul meu de vedere se incadreaza la inselaciune.
3. Proiectul nu e lichidat, dar owner-ul nu comunica cu nimeni de saptamani. In ultimele doua luni singurele comunicari au fost ca se lucreaza la un alt road map, si ca nu prea mai exista fonduri (ceea ce este fals cu siguranta, inclusiv pe baza cifrelor prezentate de acesta). In paralel, inca exista o platforma de staking (singura dezvoltare realizata) ce ofera un foarte mic beneficiu detinatorilor, inca sustinuta de dezvoltatorii externi, care practic il roaga din cand in cand sa mai alimenteze contractul cu crypto (pentru ca nici asta nu face automat). Este singura reactie din ultimele doua luni de zile, banuiesc tocmai pentru a evita lichidarea.
Este un slow rug pull, vizibil pentru oricine intelege un proiect crypto sau NFT.
tgeorgescu a scris:
1. Cumpararea unui NFT presupune risc de investitor (investitorul isi asuma riscul ca poate pierde toti banii).
2. Piata de NFT-uri a avut de suferit. Daca echipa de dezvoltare si-a pierdut increderea in NFT-uri nu este o fapta penala.
3. La lichidarea proiectului ar trebui recuperate o parte din criptomonedele investite in dezvoltarea websiteului (nu in NFT-uri), bazat pe costurile de dezvoltare a proiectului deja facute. Acest lucru poate fi facut prin buna intelegere, nu e nevoie de plangere penala.