avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-drept de proprietate-decret expropiere emis ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-drept de proprietate-decret expropiere emis inainte de 1989

scurt istoric:in baza decretului 129/1985 mamei mele i-a fost expropriat un imobil teren(arabil),teren pe care s-a construit o cale ferata ,un drum si albia unui riu si pentru care a fost despagubita cu o suma de bani.MENTIUNI:1)nu s-a operat modificarea la cartea funciara,mama figurind ca proprietar de drept in mod continuu in C,F, pina la deces in 2009,2)nu s-a operat in registrul agricol al primariei,mama figurind in mod continuu cu drept de folosinta pe acest imobil . pina la deces.3)a platit impozitul aferent pina la deces.4)nu a revendicat imobilul(despagubiri) in baza legii 18/1991.CONCLUZII:In baza celor mentionate mai sus instanta(succesiune) mi-a atribuit drept de proprietate si pe acest imobil pe care ,la aceasta data ,sint si intabulat.INTREBARI:pot solicita prin instanta despagubiri constind in:1) chirie de la ocuparea terenului pina in prezent.2)contravaloarea imobilului astfel incit administratia publica locala sa dobindeasca un titlu valabil de proprietate conf.codului civil.Intre timp pot sa-mi manifest drepturile REALE de proprietate ce decurg din sentinta si intabulare?DACA NU POT OBTINE LEGAL CELE MENTIONATE MAI SUS ce variante legale am pentru solutionarea acestei probleme?MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU EVENTUALELE RASUNSURI

Alte discuții în legătură

Recuperare teren expropriat in 1985 ghita galdau ghita galdau in 1985 ,in baza unui decret de expropiere emis in acel an, mi sa luat 3600mp teren arabil pentru care am fost despagubit la vremea respectiva.acest teren ... (vezi toată discuția)
Teren expropriat ghita galdau ghita galdau in 1985 mi_a fost luat prin decret de expropiere 3600mp teren arabil pe care sau construit:un drum asfaltat,o albie de riu,o conducta de apa subterana si o ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren Bogdan-Chirca Bogdan-Chirca Buna ziua, Am o intrebare la o povestioara usor incalcita despre retrocedarea unui pamant.Poate ma poate ajuta cineva.. Mama mea a cumparat in anul 1983 o ... (vezi toată discuția)