A ,angajat la scoala nr.2 ,deschide un proces in anul 2010 referitor la drepturi salariale .Tot in acelasi an se transfera la scoala nr.3 ,iar in 2011 castiga procesul inceput la scoala nr .2,si in acelasi timp si problema :) "Care scoala ii plateste drepturile salariale castigate? " Scoala la care era angajat cand a deschis procesul?
Cam greu de realizat o astfel de solutie printr-un act normativ .. intr-adevar, calea instantei este uneori anevoioasa constand in pierdere de timp si de bani dar poate fi si eficienta.
Va multumesc pentru rapiditatea si claritatea raspunsurilor!
Insa ....problema se complica din nou( doar e vorba despre haosul legislativ din invatamant) daca ma gandesc la cine este angajatorul cadrelor didactice. Inainte de februarie 2011 cand a intrat in vigoare legea 1/2011 angajatorul era Inspectoratul Scolar Judetean potrivit "art. 58, alin. (1) al Contractului Colectiv de Muncă unic la nivel de ramură învăţământ, care stipulează: „în învăţământul preuniversitar de stat, pentru personalul didactic de predare, contractele individuale de muncă se încheie de către inspectoratul şcolar, reprezentat de directorul unităţii de învăţământ şi salariat.” Acelaşi articol 58 alin. (2), stipulează: „în vederea încheierii contractelor individuale de muncă ale personalului didactic de predare, directorul unităţii de învăţământ va semna contractul individual de muncă în baza unei decizii de delegare de competenţă emisă de inspectorul şcolar general, iar ştampila (sigiliul aplicat) va fi al angajatorului (inspectoratului şcolar)”
Aceasta ar insemna ca ' scolile nu -s decat puncte de lucru ale aceluiasi angajator" .....si ca o sentinta obtinuta intr-o scoala( punct de lucru" ) este valabila si intr-o alta scoala (alt punct de lucru) pentru ca este vorba de acelasi angajator...si ca in momentul in care scolile au obtinut calitatea de angajator(feb. 2011) au preluat si obligatiile de angajator Inspectoratului Scolar?....Nu prea inteleg pentru ca sentintele/deciziile sunt intre cadre didactice si scoli....