avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scadere salariu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scadere salariu

buna ziua!
am urmatoarea intrebare: o salariata angajata pe termen nedeterminat la o firma de prestari servicii(curatenie) cu un anumit salariu - sa zicem 800 lei. persoana respectiva lucra intr-o anumita locatie, dar trebuia uneori sa faca parte si din echipa mobila care mergea si in alte locatii. au fost unele neintelegeri cu angajatorul si ca urmare i s-a adus la cunostinta ca i se va diminua salariul pana la nivelul salariului minim. ei au motivat acest lucru prin faptul ca nu mai face parte din echipa mobila si va lucra numai la locatia fixa. este legal sa i se diminueze salariul? mentionez ca nu este vorba de o penalizare.
multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 09:07, 13 Martie 2012
e destul de delicat... diminuarea salariului potrivit C muncii trebuie sa fie temeinic justificata si este posibila in cateva situatii: abatere disciplinara, schimbarea postului... Daca diminuarea a reprezentat taierea vreunui spor de mobilitate odata cu retragerea din echipa mobila apreciem ca este in regula dar daca este o reducere a salariului de baza nu credem ca s-a procedat legal..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare salar sanda-popovici sanda-popovici Este legal ca un angajat sa fie penalizat pt abateri disciplinare cu 33% din salariul lunii martie? Angajatul respectiv a fost penalizat pt ca nu a imputat ... (vezi toată discuția)
Lucrat 8 ore, platit 7 ore Claark Claark Buna ziua! La firma unde lucrez, intr-o saptamana am intarziat de mai multe ori. Serviciul meu incepe la 7:00, era cand am ajuns la 7:15, 7:05 sau la 7:00, ... (vezi toată discuția)
Penalizari inevitabile la locul de munca bia99 bia99 buna. lucrez la o firma de supraveghere video unde trebuie sa urmaresc mai multe locatii dar personalul nu este de ajuns pentru toate locatiile pentru a ... (vezi toată discuția)