avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizari inevitabile la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizari inevitabile la locul de munca

buna. lucrez la o firma de supraveghere video unde trebuie sa urmaresc mai multe locatii dar personalul nu este de ajuns pentru toate locatiile pentru a asigura o buna functionare in acele locatii si practic este imposibil ca totul sa fie in regula tot timpul. mai nou ni se insceneaza de catre conducere nereguli si suntem suspendati/penalizati. practic este o reducere salariala neoficiala ca sa zic asa. din punct de vedere legal, este in regula sa ne testeze si sa ne penalizeze? pentru ca practic este imposibil ca 6 ochi sa vada 40 de locatii fiecare locatie avand intre 7 si 16 camere. mi se pare un abuz, am nevoie de parerile voastre.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:57, 3 Mai 2009
Nu exista amenzi disciplinare. Abaterile disciplinare pot fi aplicate de angajator doar dupa efectuarea cercetarii disciplinare a salariatului. Din ceea ce spuneti dvs., pare a fi un abuz. Puteti reclama printr-o sesizare scrisa ITM toate neregulile constatate.
mai mult de atat, aceste penalizari nu sunt scrise nicaieri. nici pe fluturas, nici chitanta niimc.. pur si siimplu iti dau salariul si pe urma iti cer acei bani care ar fi penalizarea.
Pai refuzati sa le mai dati banii. Este o metoda ilegala si abuziva. Daca angajatorul este prejudiciat de activitatea angajatului, prejudiciul poate fi recuperat doar pe cale judecatoreasca. Dumnealor, prin faptul ca nu consemneaza nicaieri retinerile respective, sunt constienti de faptul ca infaptuiesc o ilegalitate si prin aceasta vor sa lase "cat mai putine urme" in cazul unui control de la ITM aparut in urma vreunei sesizari.
ce-mi puteti spune de suspendari? un coleg a fost suspendat pentru ca a cazut intr-o capcana de-a lor. dupa cum v-am spus ne testeaza dar sunt teste in care este imposibil sa nu pici pentru ca atunci cand urmaresti o locatie, se poate sa-ti puna capcana in alta locatie si tot asa.. si a fost suspendat. ulterior si-a bagat demisia. si apropo, la suspendare la fel.. nimic scris. doar verbal.
1. Am impresia ca si salariul v-il plateste "la negru" si spenalizarile sunt tot "la negru" daca nu sunt inregistrate undeva si nu vi se da un document la mana.
2. Trebuie sa aveti un regulament intern (prevazut de Codul muncii, art.257-262) in care sa fie prevazute acele neregului de care pomeniti si modul lor de sanctionare disciplinara. Daca nu aveti asa ceva penalizarea este in afara legii.
3. Asa cum v-a zis colega mea @pakos, orice retinere din salariu se face numai prin hotarare judecatoreasca iar orice sanctiune data de angajator trebuie sa fie precedata de o cercetare disciplinara prealabila, conform art. 263-268 din Codul muncii.
4. Faceti sesizare la ITM si poate se rezolva asa. Daca nu, dati in judecata pe angajator.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in acest caz cu cim? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Maine urmeaza sa primesc un avertisment scris pe care evident il voi contesta la tribunal.Ce se intampla in acest caz cu CIM? Se suspenda?Merg la serviciu la ... (vezi toată discuția)
Concediere cf art.61al. 1lit. a coroborat cu art.264 lit.f din c.m sadridor sadridor inainte de a contesta la Tribunal concedierea pe care o consider ilegala si am dovezi -1.rog detalii privind procedura . 2.daca firma trebuie anuntata( am ... (vezi toată discuția)
Concedierea legala a angajatului daca nu a respectat principalele activitati ale postului carlita carlita Sunt angajatorul. Am angajat o vanzatoare cu contract de munca. Are 3 luni de cand lucreaza. In nenumarate randuri i-am spus verbal fara in scris: ca nu ... (vezi toată discuția)