buna. lucrez la o firma de supraveghere video unde trebuie sa urmaresc mai multe locatii dar personalul nu este de ajuns pentru toate locatiile pentru a asigura o buna functionare in acele locatii si practic este imposibil ca totul sa fie in regula tot timpul. mai nou ni se insceneaza de catre conducere nereguli si suntem suspendati/penalizati. practic este o reducere salariala neoficiala ca sa zic asa. din punct de vedere legal, este in regula sa ne testeze si sa ne penalizeze? pentru ca practic este imposibil ca 6 ochi sa vada 40 de locatii fiecare locatie avand intre 7 si 16 camere. mi se pare un abuz, am nevoie de parerile voastre.
multumesc
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.... prin urmare, sanctionarea cu 25 % este nelegala.
Doar o observatie: nici chiar avertismentul scris nu este exceptat de la efectuarea cercetarii disciplinare.
Conf. Contractului colectiv la nivel national pe 2007-2010:
Art. 75. - (1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o sancţiune nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
grace_r:
Asa este dar ... daca nici un amarat de avertisment nu poate da angajatorul fara cercetarea disciplinara ...
Costa mai mult hartiile si timpul decat avertismentul in sine. Dar, asta-i legea!
Valeriu, mereu am banuit ca sindicatele au uitat pur si simplu sa excepteze avertismentul din acel articol, dar asta a iesit pana la urma, ce sa facem?
Eu nu mi-am permis niciodata sa dau un avertisment fara cercetare. Pana la urma e dreptul omului sa fie ascultata si parerea lui, si pot sa-ti zic ca am avut oameni carora le dadeau lacrimele ca sunt sanctionati chiar si cu un avertisment, pentru ca muncisera ani de zile cu seriozitate si aveau inca acea mandrie a muncii bine facute.
imi cer scuze ca am deviat un pic discutia de la intrebarea initiala a userului.