avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizari inevitabile la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizari inevitabile la locul de munca

buna. lucrez la o firma de supraveghere video unde trebuie sa urmaresc mai multe locatii dar personalul nu este de ajuns pentru toate locatiile pentru a asigura o buna functionare in acele locatii si practic este imposibil ca totul sa fie in regula tot timpul. mai nou ni se insceneaza de catre conducere nereguli si suntem suspendati/penalizati. practic este o reducere salariala neoficiala ca sa zic asa. din punct de vedere legal, este in regula sa ne testeze si sa ne penalizeze? pentru ca practic este imposibil ca 6 ochi sa vada 40 de locatii fiecare locatie avand intre 7 si 16 camere. mi se pare un abuz, am nevoie de parerile voastre.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:57, 3 Mai 2009
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.... prin urmare, sanctionarea cu 25 % este nelegala.
Doar o observatie: nici chiar avertismentul scris nu este exceptat de la efectuarea cercetarii disciplinare.
Conf. Contractului colectiv la nivel national pe 2007-2010:
Art. 75. - (1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o sancţiune nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
grace_r:
Asa este dar ... daca nici un amarat de avertisment nu poate da angajatorul fara cercetarea disciplinara ...
Costa mai mult hartiile si timpul decat avertismentul in sine. Dar, asta-i legea!
Valeriu, mereu am banuit ca sindicatele au uitat pur si simplu sa excepteze avertismentul din acel articol, dar asta a iesit pana la urma, ce sa facem?
Eu nu mi-am permis niciodata sa dau un avertisment fara cercetare. Pana la urma e dreptul omului sa fie ascultata si parerea lui, si pot sa-ti zic ca am avut oameni carora le dadeau lacrimele ca sunt sanctionati chiar si cu un avertisment, pentru ca muncisera ani de zile cu seriozitate si aveau inca acea mandrie a muncii bine facute.

imi cer scuze ca am deviat un pic discutia de la intrebarea initiala a userului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in acest caz cu cim? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Maine urmeaza sa primesc un avertisment scris pe care evident il voi contesta la tribunal.Ce se intampla in acest caz cu CIM? Se suspenda?Merg la serviciu la ... (vezi toată discuția)
Concediere cf art.61al. 1lit. a coroborat cu art.264 lit.f din c.m sadridor sadridor inainte de a contesta la Tribunal concedierea pe care o consider ilegala si am dovezi -1.rog detalii privind procedura . 2.daca firma trebuie anuntata( am ... (vezi toată discuția)
Concedierea legala a angajatului daca nu a respectat principalele activitati ale postului carlita carlita Sunt angajatorul. Am angajat o vanzatoare cu contract de munca. Are 3 luni de cand lucreaza. In nenumarate randuri i-am spus verbal fara in scris: ca nu ... (vezi toată discuția)