As avea o problema,in urma cu ceva vreme am luat o amenda de 1000 ron + chieltueli de judecata....am ignorat amenda in speranta ca va intra la impozite si cand v-oi dispune de suma respectiva am sa o achit...dupa ceva vreme imi vine de la finante o hartie prin care mi se cere suma respectiva in termen de 15 zile altfel sunt executat silit...intrebarea mea este...daca merg la finante si le platesc din 1050 ron...suma de 800 as putea optine o amanare de cateva zile pana la urmatorul salar? sau sunt obligat sau sunt obligat sa o achit toata o data in termen de 15 zile?
Executarea silita a creantelor fiscale se efectueaza in temeiul unui titlu executoriu emis potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala si a normelor metodologice de aplicare a acestuia de organul de executare competent in a carei raza teritoriala isi are domiciliul fiscal debitorul sau al unui inscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.
din amenda respectiva, puteti sa achitati cat doriti, pentru ca cei de la finante, nu va vor refuza.... trebuie sa stiti ca din suma achitata se vor scadea intai penalitatile, iar apoi vi se vor calcula penalitati, doar pentru suma ramasa de achitat.
parerea mea este sa achitati cat mai curand, cat puteti din toatl....
nu stiu care pe care nu a inteles..poate eu nu v-am inteles. repet. daca din suma respectiva achit 900 ron in cele 15 zile, mai sunt executat silit dupa exirarea trrmenului respectiv?
DACA MERGETI SI ACHITATI O PARTE , IN PRINCIPIU VA RAMANE UN REST DE PLATA, PENTRU CARE SE VA PROCEDA LA EXECUTARE SILITA.
TREBUIE SA STITI CA EXECUTAREA SILITA (MAI ALES CEA PROMOVATA DE AFP ) NU SE PUNE IN PRACTICA A DOUA ZI DUPA EXPIRAREA CELOR 15 ZILE....
MAI MULT, DACA ACHITATI O PARTE, VOR FI SI MAI INGADUITORI....SI VOR ASTEPTA SA MERGETI SI CU DIFERENTA...PUTETI VORBI CU CINEVA DIN CONDUCERE (SEF BIROU RECUPERARI) SI PROPUNETI O ESALONARE SAU O PASUIRE PANA LA UN ANUMIT TERMEN.
LOCUIM IN ROMANIA!!!UNDE LUCRURILE MERG FOARTE, FOARTE, DAR FOARTE INCET!