avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie intre copii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie intre copii

Buna ziua!Fiul meu in varsta de 13 ani a avut o altercatie pe un teren de fotbal cu un baiat de 14 ani caruia i-a spart ochelarii.tatal copilului a venit la noi,a mers cu sotia la locul unde s-a intamplat si au intrebat copii ce s-a intamplat.copii au spus ca fiul lui a inceput ca i-a dat cu sutul si l-a trantit jos pe fiul meu iar acesta cand s-a ridicat i-a dat cu pumnul si i-a spart ochelarii.ulterior acesta a mers la politie cu 2 copii care au spus ca fiul meu a inceput.acum tatal copilului ne da in judecata si nu accepta o discutie.ce putem face,la ce sa ne ashteptam?mentionez ca a amenintzat-o pe sotia si fiul meu cand au mers sa vada ce spun copii.Multumesc!
Pentru ce au mers la politie? Sunt doar niste copii care au avut o altercatie. Unii parinti sunt mai imaturi decat copiii lor. V-ar putea chema in judecata dar in instanta civila, pt despagubiri, dar mai mut isi pierd timpul si banii deoarece mare lucru nu vor obtine. Incercati sa mai vb cu ei sa le platiti ochelarii si atat.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
ContSters178374, utilizator
am incercat dar omul vrea 2000 ron pe o pereche de ochelari .nu vrea sa ii repar pe aceia(o lentila crapata si cam atat)ma gandesc sa faca si sotia cu copilul o plangere neinregistrata la politie ca i-a amentzat,a tzipat la ei ca ii ingroapa,de-astea de ..interlop'' avem si un martor poate se gandeshte sa discutam sa nu mai ajungem pe la judecatorie.ce parere avetzi?in urma unui proces daca l-am pierde se implica si cheltuieli de judecata?ce ar insemna acesta ca suma?
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
nelu1976, utilizator
Nu va putem spune cam cat v-ar costa un proces sau daca vi se vor cere sau nu cheltuieli de judecata. Sincer, nu am vazut niciodata un proces pt o lentila crapata de ochelari.
De retinut esta ca instantele nu permit niciunei persoane o imbogatire de pe urma procesului.
Buna seara,

In special ca mentionati mediul "interlop" din care provin, lasati-i sa tipe cit vor si sa faca plingere.

Asigurarti-va insa ca aveti martori ca in urma acelei altercatii, copilul cu ochelarii sparti, nu a suferit alta vatamare.

Lucrurile se pot complica daca parintii copilului cu ochelarii obtin un certificat medico-legal, in care apar tot felul de urmari, care mai de care mai grave si mai ... ne-adevarate.

Asta doar pentru a va forta mina ulterior sa ajungeti la o "impacare" mai costisitoare.

Incercati sa nu puneti la inima si asigurati-va ca aveti toate atuurile pregatite.

Eventual, daca nu a trecut prea mult timp, depuneti si dumneavoastra o plingere din care sa reiasa ca a fost vatamat copilul dumneavoastra. Daca eventual aduceti dumneavoastra un certificat, s-ar putea sa echilibrati lucrurile.

Stiu, nu este calea normala, dar cu astfel de ... oameni, este cam singura solutie. Intimplarea seamana mult cu un caz cunoscut direct, nu din auzite.

Succes!
Vedeti-va de treaba, nu au ce sa va faca. In plus nu va exista nici un proces, va garantez eu asta.
I-ar usca numai taxa de timbru pentru inceperea procesului, ca sa nu mai spun ca la revendicarea unor asemenea despagubiri, nu se accepta proba cu martori.
Au vazut prea multe filme! :))

Alte discuții în legătură

Art. 198 c. pr. pen. claudio_mario86 claudio_mario86 Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine privind o problema care are legatura cu art. 198. In ziua de 12.09.2010 am avut o altercatie cu o persoana in sect. ... (vezi toată discuția)
Violenta in liceu Oana Mirela Oana Mirela Buna seara! Sunt mama unui baiat de 16 ani, astazi un coleg de clasa l-a lovit cu pumnul in ochii, el avand ochelarii la ochii, s-a spart lentila si ia ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru bataie in locuri publice analiss analiss eram la discoteca si o fata s a luat de mine am inceput sa ne batem ,dupa ce s-a incheiat toata altercatia ea a constatat k ochelarii ei sunt pe jos ... (vezi toată discuția)