avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art. 198 C. pr. pen.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art. 198 C. pr. pen.

Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine privind o problema care are legatura cu art. 198.
In ziua de 12.09.2010 am avut o altercatie cu o persoana in sect. 5.
Aceea persoana a inceput sa ma insulte deoarece i-am atins masina.In momentul acela l-am imbrancit, dupa care a chemat politia si mi-a dat amenda pentru tulburarea linistii publice(200lei).Motivul este acela ca i-am spart ochelarii si i-am facut o rana langa ochi.In seara aceea urma sa plec din tara.Am cazut de comun acord(verbal) sa-i repar ochelarii(rama)deoarece lentilele nu erau sparte.In ziua urmatoare nevasta mea s-a intalnit cu domnul in cauza si a vrut sa rezolve problema cu ochelarii.Domnul acela a inceput cu fel si fel de vorbe ca lentile nu mai exista, sa i sa plateasca integral ochelarii dupa care a spus ca daca nu se platesc ochelarii ma da in judecata.Bani nu am avut sa i cumpar alti deoarece costau 1200 lei.Am stat si am asteptat dar nu am primit nici o somatie sa ma cheme la tribunal.Am crezut ca totul s-a terminat si cazul e incheiat.
Astazi(7.01.2011) am primit o somatie care ma cheama la sectia din sectorul 5 in calitate de parte reclamata privind audierea.Ce mi se mai poate intampla.Va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi.Multumesc.
De ce va speriati?Este reclamatia respectivului,care inseamna o cercetare a politiei.In procesul verbal de contraventie este stipulat faptul ca in urma incidentului ,reclamantului i-au fost sparti ochelarii?
Dar...nu inteleg ce legatura are art.198 Cod Proc.penala cu problema dvs.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
probabil si-a scos certificat medico-legal si a facut plangere penala pt lovire sau alte violente impotriva dvs, urmarind astfel obtinerea de niste bani pt impacare! Mai mult ca sigur doreste o suma mai mare de 1200 lei cat i-au costat ochelarii.
Desigur, el mai are nevoie si de alte probe ca sa dovedeasca starea de fapt, de ex: martori care sa ateste cele aratate de el.
Dvs stiti cel mai bine in ce loc s-a intamplat altercatia, ati fost vazuti de altii sau nu.
In cazul in care considerati ca nu sunt martori, eu va sfatuiesc sa NU DATI NICIO DECLARATIE. E dreptul dvs. Mai ales ca ulterior puteti sa schimbati declaratia pe tot parcursul cercetarilor. Iar tacerea (a nu face vreo declaratie), urmata de o declaratie ulterioara (chiar si de recunoastere a faptei) NU poate fi considerata o atitudine oscilanta sau nesincera a celui invinuit.
Daca va permiteti luati un avocat, oricum va spun din start ca toata afacerea va va costa peste 1200 daca partea are martori ....
Cam atat vi-se poate intampla!
Va multumesc pentru raspuns.Dansul avea un martor.Chestia ce ma deruta pe mine e ca domnul a spus ca vrea sa i se repare ochelarii iar dupa numai avem nici o treaba(de fata cu politia care imi daduse amenda).A doua zi eu fiind plecat deja s-a intalnit cu sotia mea zicandu-i ca ochelarii erau sparti si numai puteau fi recuperati.Politistul mi-a spus ca daca in termen de 60 de zile dansul nu se duce sa ma de-a in judecata nu mai are rost toate "operatiunea".Eu eram si eu insotit in seara aceea de inca 3 persoane.Chestia e ca eu l-am lovit si am recunoscut la politist.De aceea mi s-a dat aceea amenda pentru tulburarea linistii publice.O sa ma sperie mai rau anchetatorul de la politite.Multumesc.astept raspuns
amenda ati luat pt tulburarea linistii publice, iar plangerea este facuta probabil, pt lovituri si/sau distrugere...
e posibil ca plangerea sa fi fost depusa in termenul celor 2 luni la care se ref art 284, de care zicea si "Politistul", char daca abia acum ati fost chemat la audiere.
O sa vedeti la audiere, la ce data a fost formulata plangere....daca va arata!
Ce scrie pe citatie unde se arata calitatea procesuala ?
In mod cert nu aveti cum sa fiiti"parte reclamanta",dupa cum afirmati.

Alte discuții în legătură

Amenda pentru bataie in locuri publice analiss analiss eram la discoteca si o fata s a luat de mine am inceput sa ne batem ,dupa ce s-a incheiat toata altercatia ea a constatat k ochelarii ei sunt pe jos ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie inel inel A o problema, am avut o altercatie cu un vecin, ne-am imbrancit putin dar mentionez faptul ca el a si sotia lui au fost cei care au inceput scandalul, au depus ... (vezi toată discuția)
Pot cere o copie dupa o declaratie? sau macar un numar de inregistrare? Alexm85 Alexm85 Am fost oprit pe strada si intrebat despre un incindent din zona. Ca un bun cetatean am vrut sa ajut..si am ajuns la sectia de politie unde am dat o ... (vezi toată discuția)