avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Remuneratie fara munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Remuneratie fara munca

O persoana face parte din conducerea unui sindicat la o institutie publica, activitatea pe care o desfasoara in cadrul activitatilor sindicale este remunerata de catre sindicat din veniturile sindicatului.
In acelasi timp este platit si pentru activitatile de la locul de munca, pentru care se semneaza in condica de prezenta desi nu desfasoara nicio activitate.
Practic incaseaza salariul la locul de munca si nici macar nu este prezent la serviciu.
Acest fapt este legal?
Nu cumva se contureaza savarsirea unei fapte penale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 14 Martie 2012
Art. 50 C.mun.:
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
.....
e) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
.....

In acest caz, suspendarea opereaza in virtutea legii ....
si daca este remunerat pentru ambele activitati? nu este incalcata legea?
Intr-adevar, se poate considera o incalcare a legii intrucat raportul de munca este suspendat de drept ... iar suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de negociere din partea salariatilor. suspendarea cim a presedintelui sindicatului nereprezentativ. kmlia kmlia 1. Cum poate angajatorul sa aplice prevederile art. 50, lit. e) din Codul Muncii: \"Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu - alegeri sindicat dodorel62 dodorel62 Buna dimineata . La sindicatul de unde fac parte , acum urmeaza sa fie alegeri . Actualul presedinte al acestui sindicat , doreste sa isi depuna din nou ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile garantate de lege ale liderului de sindicat? cristina69 cristina69 Buna seara. Am urmatoarea speta: un angajat al unei societati comerciale (care este si presedinte al sindicatului nereprezentativ al societatii) printr-o ... (vezi toată discuția)