avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solicitare corectie suma intr-o hotarare ramasa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solicitare corectie suma intr-o hotarare ramasa definitiva

Buna ziua! As dori sa stiu daca solicitarea depusa de mine pentru corectarea unei erori de redactare (a unei sume) dintr-o hotarare judecatoreasca definitiva (investita cu titlu executoriu) presupune redeschiderea dosarului si stabilirea unui termen de judecata sau va fi tratata ca un "simplu" document administrativ si va avea un curs mai rapid de solutionare.
Cel mai recent răspuns: inimadistrusa , utilizator 10:56, 13 Martie 2012
Buna ziua. Solicitarea dvs presupune indreptarea erorii materiale a hotararii judecatoresti, institutie reglementata de Codul de procedura civila, care presupune corectarea unui element gresit din cuprinsul hotararii de catre judecatorul care a pronuntat-o si redactat-o. Procedura de indreptare a erorii materiale, se deruleaza in camera de consiliu, fara citarea partilor, indreptarea fiind dispusa de judecator printr-o incheiere. Asta inseamna ca nu se repune pe rol dosarul, nu se citeaza partile, fiind o procedura de camera de consiliu, si ea se deruleaza cu rapiditate, intrucat nu se stabileste un termen de judecata. Ceea ce trebuie sa faceti este sa va interesati de la arhiva instantei unde ati depus aceasta cerere care e stadiul de solutionare a indreptarii si tot de acolo veti putea ridica incheierea de indreptare.
Multumesc mult pentru competenta si promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala sandicadumitrascu sandicadumitrascu un recurs solutionat. am legalizat hotararea. deoarece nu am putut recupera cheltuielile de judecata am ajuns la un executor judecatoresc. acolo s-a vazut ca ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii de indreptare eroare materiala. procedura Irina S. Irina S. Cum se judeca recursul impotriva Incheierii prin care s-a indreptat eroarea materiala strecurata in decizia instantei de apel (instanta care a rejudecat ... (vezi toată discuția)