avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general disc. Comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

disc. Comercial

Din cate stiu disc comercial scade automat pretul de achizitie
exemplu:
pret unitar 14.25 lei disc comercial -12% pe nir nu ar fi trebuit trecut pretul 12.54 lei, pers desemnata a trecut 14.25 lei va rog ajutat-ma
Cel mai recent răspuns: denisa2011 , utilizator 18:02, 14 Martie 2012
Daca discountul este acordat direct pe factura cu care este achizitionata marfa, pe nir se inregistreaza, in cazul dvs., 12,54 lei la pretul de achizitie. Ca urmare, trebuie corectat nir-ul.

Cu stima
da discountul comercial este pe factura nu pe o factura ulterioara pt ca atunci se inregistreaza pe 609 spun corect? dar daca este pe fact trebuie sa se scada discountul din tretul de achizitie corect???
va multumesc
Prima intrebare: corect
A doua intrebare; corect.

Cu stima
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura cu discount zaira_simona zaira_simona Lucrez la o firma care comercializeaza ciment.Plata se face in avans,iar in momentul primirii marfurilor pe factura este inclus un discount pt plata in ... (vezi toată discuția)
Nir calculat corect? denisa2011 denisa2011 buna ziua, am urmataorea factura produsul x pret unitar 33.59 lei val: 403.08 val TVA 36.28 -5% produsul Y 16.80 lei val ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura grupmodal grupmodal Vreau sa va prezint urmatorul caz cu care ma confrunt de ceva vreme si nu stiu cum sa il rezolv. Mai multe firme de distributie pentru a ascunde pretul real ... (vezi toată discuția)