avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Rampe
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Rampe

Rampele pentru persoanele cu dizabilitati sunt obligatorii atat pentru firmele de stat cat si pentru cei privati?
La o societate(SRL) daca nu are angajati cu dizabilitati este obligatoriu amplasarea unei rampe de urcare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 13 Martie 2012
Legea nr.448/2006, prevede:

Art. 61. - (1) Cladirile de utilitate publica, caile de acces, cladirile de locuit construite din fonduri publice, mijloacele de transport in comun si statiile acestora, taxiurile, vagoanele de transport feroviar pentru calatori si peroanele principalelor statii, spatiile de parcare, strazile si drumurile publice, telefoanele publice, mediul informational si comunicational vor fi adaptate conform prevederilor legale in domeniu, astfel incat sa permita accesul neingradit al persoanelor cu handicap.
(2) Cladirile de patrimoniu si cele istorice se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform prevederilor legale in domeniu.

Art. 77. - (2) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.

Daca va incadrati intr-una din situatiile care se regasesc in cele 2 articole de lege, atunci aveti obligatia sa asigurati accesul personelor cu handicap.
Rampele nu sunt numai pentru salariatii proprii ci si pentru cei din afara (clienti, alte persoane) care intra in unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , am o nelămurire , va rog dacă ma puteți ajuta ... Băieșu Flaviu Băieșu Flaviu Buna ziua , am o nelămurire , va rog dacă ma puteți ajuta , Este necesară o rampa pt persoanele cu handicap la o clinica medicală particulara ? ... (vezi toată discuția)
Rampa acces persoane cu dizabilitati clinica stomatologica nickra nickra Buna ziua, Rampa de acces este obligatorie la o clinică privată stomatologică? Exista vreo lege sau normativă care prevede acest aspect? Multumesc (vezi toată discuția)
Este obligatorie la bloc rampa pt persoane cu handicap? gabriela constantinescu gabriela constantinescu Este obligatorie la intrarea in bloc rampa (pentru evitarea scarilor) pentru persoane cu probleme de sanatate? Multumesc (vezi toată discuția)