avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... este obligatorie la bloc rampa pt persoane cu handicap?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

este obligatorie la bloc rampa pt persoane cu handicap?

Este obligatorie la intrarea in bloc rampa (pentru evitarea scarilor) pentru persoane cu probleme de sanatate? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 9 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, Da. In conditiile in care asociatia de proprietari are cunostinta de existenta unor locatari cu probleme, obligatoriu sa fie rampa pentru persoane cu handicap.
Multumesc. Exista o lege anume? ce numar are Va rog?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
-art. 62 (1) Cladirile de utilitate publica, caile de acces, cladirile de locuit construite din fonduri publice, mijloacele de transport în comun si statiile acestora, taxiurile, vagoanele de transport feroviar pentru calatori si peroanele principalelor statii, spatiile de parcare, strazile si drumurile publice, telefoanele publice, mediul informational si comunicational vor fi adaptate conform prevederilor legale în domeniu, astfel încât sa permita accesul neîngradit al persoanelor cu handicap.
Legea nu prevede insa aceasta obligatie si pentru asociatiile de proprietari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Decembrie 2017
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rampa acces persoane cu dizabilitati clinica stomatologica nickra nickra Buna ziua, Rampa de acces este obligatorie la o clinică privată stomatologică? Exista vreo lege sau normativă care prevede acest aspect? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua , am o nelămurire , va rog dacă ma puteți ajuta ... Băieșu Flaviu Băieșu Flaviu Buna ziua , am o nelămurire , va rog dacă ma puteți ajuta , Este necesară o rampa pt persoanele cu handicap la o clinica medicală particulara ? ... (vezi toată discuția)
Rampe ContSters81656 ContSters81656 Rampele pentru persoanele cu dizabilitati sunt obligatorii atat pentru firmele de stat cat si pentru cei privati? La o societate(SRL) daca nu are angajati cu ... (vezi toată discuția)