avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare debit de la mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare debit de la mostenitori

Buna ziua,
Am avut un unchi internat intr-un centru de recuperare si reabilitare pentru adulti cu alzheimer,care a decedat . In urma decesului cei din centru au ramas cu datorii de aproximativ 2400 lei, motiv pt care am fost somat sa platesc eu aceste datorii, eu fiind singura lui ruda. Mentionez ca eu nu am semnat nici un contract in calitate de cobeneficiar. Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa fac.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
anda700, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 12:36, 13 Martie 2012
Pentru un raspuns clar ar trebui sa mentionati daca ati acceptat mostenirea dupa unchiul dv., in cazul in care acesta detinea bunuri in patrimoniul sau.

Daca ati acceptat succesiunea fara beneficiu de inventar, sigur ca nu puteti face nimic.
Insa daca nu ati facut asa ceva, ba mai mult ati renuntat la succesiune atunci ati facut o plata nedatorata si o puteti recupera, fireste fie de buna voie fie prin instanta.
Conform noului cod civil, mostenirea se transmite implicit sub beneneficiu de inventar. Adica raspundeti doar cu maximul "averii" lasate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorii card credit dxdx349 dxdx349 Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu 1 an si ceva. Acum aproximativ 3 ani a cumparat un bun in valoare de 350 lei in sistem de rate adica cu card de ... (vezi toată discuția)
Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune marinarul marinarul am un frate care s-a sinucis..a avut lipsa in gestiune..vreau sa stiu cine plateste lipsa din gestiune?? (vezi toată discuția)