avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperarea concediilor medicale de la CNAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperarea concediilor medicale de la CNAS

buna. as vrea sa stiu si eu cum putem urgenta recuperarea banilor aferenti concediilor medicale, de la casmb? avem dosare depuse in teremen insa pana incasam sumele cuvenite trec cateva luni bune, luni in care nu sunt platite de catre stat nici dobanzi nici nimic. exista vreo modalitate legala de a-i forta sa ne plateasca mai repede si eventual sa plateasca penalitati?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:57, 13 Martie 2012
Doar daca ii chemati in judecata pentru o actiune de "a face"prin care apoi sa-i obligati sa plateasca.
Sugestia mea este insa sa asteptati si eventual sa reveniti cu adrese.
In cf. cu prevederile art77(5)din Norme 60/32/2006:

(5) Pe baza referatului aprobat se întocmesc: ordonanţarea de plată, ordinul de plată, borderoul ordinelor de plată prevăzut în anexa nr. 14 sau, după caz, comunicarea de respingere a plăţii prevăzută în anexa nr. 15. În termen de 30 zile de la depunerea cererii de restituire, casa de asigurări de sănătate va efectua plata sumelor aprobate sau va transmite solicitantului comunicarea de respingere a plăţii.


Deci,daca a trecut termenul legal de 30 de zile si nu ati primit nici sumele cuvenite,dar nici instiintare de refuz,atunci puteti reveni cu o adresa inaintata catre Directia Management sau Directia Economica din cadrul CASMB.Avand in vedere nr. f. mare de solicitari de restituire,se poate ca aceasta intarziere sa nu se datoreze neaparat neglijentei sau relei vointe din partea institutiei.
ondino multumesc. am tot luat legatura telefonic ni s-a promis ca se va face plata dar...nimic.
Incercati totusi si varianta unei adrese scrise,nu aveti ce pierde,stiti ca "vorba zboara si nu se coase la dosar".
Trebuie rabdare,noi contribuabilii nu avem voie sa intarziem caci suntem penalizati,statul in schimb are voie sa intarze platile ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plata concedii medicale de catre casa de asigurari de sanatate. LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! O societate comerciala are de incasat de Casa de Asigurari de Sanatate diferenta intre valoarea concediilor medicale platite salariatilor si suma ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume fnuass BobiX BobiX buna ziua, in septembrie 2011 am depus la casa de sanatate timis o cerere pt recuperarea unor sume din fnuass (concedii medicale platite angajatilor). stie ... (vezi toată discuția)
Normele de aplicare a prevederilor oug 158/2005 roxana68 roxana68 Ordinului Nr. 60 /32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art. 77), privind concediile si indemnizatiile de ... (vezi toată discuția)