avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt

Buna ziua!

Problema mea este in felul urmator:

Seful meu m-a rugat in decembrie, ca in fiecare zi sa scot 10000lei din banca, de pe contul firmei( mi-a facut imputernicire)si sa le aduc la sediul firmei, pana sunt banii pe cont. Intr-o zi din pacate din neatentia mea am pus banii scosi din banca intr-o sacosa tip nylon inpreuna cu alte chestii ce aveam la mine si am uitat pe autobuz, autobuzul de la trasport local. Din pacate nimeni nu mi-a inapoiat, iar seful meu crede ca am furat aceasta suma si nu-mia dat salar. Eu aveam nevoie de bani si am luat 3200lei din banii firmei. Dupa acesta mi-a fortat sa semnez un document prin care sunt de acort ca am furat aceasta suma de 13200lei. Acest document este pe limba maghiara pentru ca ei sunt din ungaria si nu intelege limba romana. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac? Poate sa ma puna in inchisoare pentru aceasta suma chiar daca sunt de acord ca ii returnez banii? Va rog sa ma ajutati. Sunt disperat foarte tare.
Cel mai recent răspuns: snak3 , utilizator 23:06, 13 Martie 2012
Ati gresit foarte mult ca ati luat acea suma de bani,deoarece va incadrati in infractiunea de delapidare ( art 215 indice 1) in cazul in care acea suma era in gestiunea d-voastra ori in aceea de furt (art.208),acum ramane de vazut cat de pertinent va fi documentul semnat de d-voastra, eu zic sa recunoasteti fapta si sa spuneti organelor de cercetare penala exact cum s-a intamplat povestea si poate veti scapa doar cu suspendare.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Daca seful dvs. nu depune plangere penala impotriva dvs. , iar dvs. restituiti banii, conform intelegerii facute prin acel document pe care l-ati semnat, nu veti raspunde penal.
dacă v-a forțat să semnați și puteți dovedi asta, acel act este lovit de nulitate relativă, adică aveți posibilitatea de a-i anula efectele prin proces, repet, trebuie să dovediți că v-a fast viciat consimțământul.
ar fi fost recomandat să anunțați poliția când v-ați dat seama că ați pierdut banii, (dacă i-ați pierdut) altfel puteți foarte ușor să fiți suspectat de delapidare și să riscați între 1 și 15 ani. acum, în eventualitatea în care veți fi trimis în judecată, va conta și atitudinea dvs de regret și mai ales restituirea sumei reprezentând obiectul material al infracțiunii de delapidare.
Daca restituiti banii si nu va face plangere penala nu veti avea probleme.
Daca inapoiatii banii si va face plangere penala ar fi indicat sa va angajati avocat deoarece ati putea spera la o amenda administrativa.
Ati luat pierdut suma de 10000 lei si apoi ati mai luat inca 3200 lei?
1. Daca ati fi pierdut banii trebuia sa reclamati acest lucru la politie.
2. Nu aveati dreptuil sa luati si suma de 3200 lei.
3. Erati oricum raspunzator pt suma de 10000 lei si trebuia sa o returnati.
4. Incercati sa va intelegeti cu seful sa nu formuleze plangere penala si inapoiati cat mai repede banii.
Inchisoare nu faceti, dar o pedeapsa cu suspendarea executarii tot riscati, in consecinta si cazier.

Alte discuții în legătură

Un caz penal... ContSters155823 ContSters155823 Am lucrat la o asociatie de proprietari ca si administrator ,, cazuri destul de des intalnite....in urma predarii si verificarii actelor reese ca as fi ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare? danielbks danielbks Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare ioanax455 ioanax455 As dori si eu o informatie,am o cunostinta care a lucrat in banca, a luat dintr-un cont o suma de bani in moneda dolari, si-a dat demisia si a plecat normal ... (vezi toată discuția)