avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt

Buna ziua!

Problema mea este in felul urmator:

Seful meu m-a rugat in decembrie, ca in fiecare zi sa scot 10000lei din banca, de pe contul firmei( mi-a facut imputernicire)si sa le aduc la sediul firmei, pana sunt banii pe cont. Intr-o zi din pacate din neatentia mea am pus banii scosi din banca intr-o sacosa tip nylon inpreuna cu alte chestii ce aveam la mine si am uitat pe autobuz, autobuzul de la trasport local. Din pacate nimeni nu mi-a inapoiat, iar seful meu crede ca am furat aceasta suma si nu-mia dat salar. Eu aveam nevoie de bani si am luat 3200lei din banii firmei. Dupa acesta mi-a fortat sa semnez un document prin care sunt de acort ca am furat aceasta suma de 13200lei. Acest document este pe limba maghiara pentru ca ei sunt din ungaria si nu intelege limba romana. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac? Poate sa ma puna in inchisoare pentru aceasta suma chiar daca sunt de acord ca ii returnez banii? Va rog sa ma ajutati. Sunt disperat foarte tare.
Cel mai recent răspuns: snak3 , utilizator 23:06, 13 Martie 2012
@avocat_lascoschi - am inteles ca articolul care modifica pedeapsa pentru infractiunea de delapidare a fost declarat neconstitutional, deci pedeapsa cu o amenda administrativa nu cred ca intra in calcul.

Depinde cand ati comis fapta pentru acel articol la care va referiti.

Amenda administrativa se poate aplica oricum daca aceasta ar fi justa.
snak3 a scris:

@avocat_lascoschi - am inteles ca articolul care modifica pedeapsa pentru infractiunea de delapidare a fost declarat neconstitutional, deci pedeapsa cu o amenda administrativa nu cred ca intra in calcul.

intră în calcul în cazul în care se dispune scoaterea de sub urmărirea penală pe temeiul art 10 lit. b indice 1 privind lipsa pericolului social, măsură care poate presupune aplicarea unei pedepse administrative, implicit amenda.
ii doresc bafta celui care a initiat acest topic in acest caz si sper sa scape doar cu o amenda

faceam referire la acest articol pentru ca si eu ma aflu intr-o situatie de aceeasi natura. Sunt invinuit de delapidare, iar politistul mi-a zis ca nu pot fi incadrat in acel articol din punctul sau de vedere.

Din punctul meu de vedere nici eu nu sunt un pericol social si situatia a fost desi grava e doar unica "probleme" cu legea.

Insa nu sunt convins ca o sa am o intelegere foarte mare din partea procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un caz penal... ContSters155823 ContSters155823 Am lucrat la o asociatie de proprietari ca si administrator ,, cazuri destul de des intalnite....in urma predarii si verificarii actelor reese ca as fi ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare? danielbks danielbks Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare ioanax455 ioanax455 As dori si eu o informatie,am o cunostinta care a lucrat in banca, a luat dintr-un cont o suma de bani in moneda dolari, si-a dat demisia si a plecat normal ... (vezi toată discuția)