am o fetita de 9 ani impliniti februarie 2012 ....pina in noiembrie 2011 copilu a avut in certificatul de nastere doar mama ....tatal nu a a vrut sa isi recunoasca copilul....in noiembrie 2011 , dupa aproape 9 ani de zile de la nasterea fetitei tatal a schimbat certificatul de nastere fara ca eu ca si mama si unic tutore legal sa stiu ceva , sa fiu intrebata daca sunt de acord.....in locul linutei care era in dreptul tatalui si-a pus numele lui.....acum imi face nenumarate probleme datorita faptului ca a schimbat certificatul fetitei.....imi puteti spune va rog frumos cum pot sa fac daca se poate sa revina certificatul la normal pentru ca viata fetitei si a mea a devenit un calvar..... imi puterti spune va rog frumos cum e posibil sa fie schimbat un act in felul asta? el a dus la starea civila doar un simplu act facut la notar in care declara ca e tata .... doar atit.... mentionez ca nu am fost casatoriti...... va multumesc din suflet
daca aveti suspiciuni ca ar fi fals certificatul de nastere ii puteti deschide dosar penal - formuland o plangere la politie impotriva lui...
Pe cale civila ii puteti deschide dosar in vederea aflarii paternitatii, dv. aveti certitudinea ca este tatal biologic al copilului ??/
certificatul nu e fals...e schimbat de starea civila .....si nu am cum sa fac test de paternitae pentru ca e tatal biologic.... vroiam sa aflu cum e posibil ca certificatu sa fie schimbat fara ca pe mine sa ma anunte cineva? ...dupa 9 ani de zile poate veni oricine la starea civila cu o declaratie notariala si sa schimbe un act ????
dumneavoastra mai aveti certificatul de nastere initial (cel in care apare ''liniuta'' - in dreptul numelui tatalui...)??
Puteti sa actionati in instanta daca sunt dubii legitime cu privire la aceste aspecte...
In speta, Legea prevede ca daca un copil este recunoscut de catre tata, acesta este obligat sa prezinte o declaratie de recunoastere data in fata notarului la oficiul starii civile. Certificatul de nastere se elibereaza in cazul recunoasterii voluntare, doar celui care face recunoasterea.
Dvs. puteti contesta aceasta recunoastere numai daca stiti ca nu este tatal biologic.
Alte discuții în legătură
Paternitate copil
cris_13
buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)