avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reesalonarea unui credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reesalonarea unui credit

Buna ziua
Am niste nelamuriri cu un credit si poate ma puteti ajuta.
Anul trecut am facut un imprumut la banca pt nevoi personale fara ipoteca.
Eu acum nu mai lucrez si nu mai pot achita suma care o am de dat pe luna,pt lunile ian. si feb. am cerut o amanare de plata.Luna aceasta am mers am facut o cerere pt a mi se reesalona creditul pt un an de zile,sa dau o suma mai mica,eu neavand nici un venit,sotul neavand nici el in tara venituri.Banca mi-a respins cererea fara nici un motiv.
In contractul meu scrie clar "la solicitarea mea sau la initiativa bancii pot beneficia de o reducere a ratea pt o perioada de maxim 12 luni.
Ce fac in cazul acesta?Unde ii pot reclama?La protectia consumatorului?
Le-am spus clar ca eu nu am de unde sa platesc rata actuala,ca am incercat sa ma inteleg amiabil si cand nu voi mai plati deloc ma vor cauta ei sa se inteleaga cu mine sa dau mai putin.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:19, 13 Martie 2012
danyela2003 a scris:


In contractul meu scrie clar "la solicitarea mea sau la initiativa bancii pot beneficia de o reducere a ratea pt o perioada de maxim 12 luni.
.


Nu scrie nicaieri clar ca va si acorda, c-ar fi obligati. Si daca jucati la loto, puteti castiga..


pt lunile ian. si feb. am cerut o amanare de plata.Luna aceasta am mers am facut o cerere pt a mi se reesalona creditul pt un an de zile,sa dau o suma mai mica,eu neavand nici un venit,sotul neavand nici el in tara venituri.Banca mi-a respins cererea fara nici un motiv.


Un motiv ar putea fi si asta, ca nu ati platit pe ian si feb, asa inteleg, ca ati obtinut o amanare pt doua luni, iar in a treia nu v-ati dus cu banutii, ci cu cerere de reesalonare. Una din conditii ar fi sa fiti cu plata la zi.
Puteti sa depuneti o sesizare la protectia consumatorului, nu vad insa sa va ajute cu ceva

Daca nu aveti bunuri de valoare in proprietate, nu va afecteaza prea rau daca se ajunge la executare silita
Pay cu platile am fost tot timpul la zi.Eu nu am zis ca ar fi obligati doar ca am incercat sa ma inteleg amiabil cu ei,o perioada sa le dau jumatate din suma.Daca nu platesc rata la timp,pana la executarea silita,ma va contacta banca sa ne intelegem.Eu vreau sa evit sa ajung la biroul de credite.In ianuarie si februarie am obtinut scutire de plata tot unei clauze din contract.
Poate ar trebui sa intrebati la ei motivul pt care nu va acorda sau ce conditii ar trebui sa indepliniti. Incercati sa stati de vb si cu altcineva din banca, poate reusiti sa va intelegeti, poate va propun ei o alta solutie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca actionata in judecata opris romeo opris romeo In conditiile in care am cerut scris bancii o reesalonare,amanare a imprumutului ipotecar care mi-a fost acordat acestia au refuzat pot actiona in istanta ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Neplata unei rate - executare silita villly85 villly85 Parintii mei au luat un credit imobiliar acum 4 ani. In luna decembrie 2010, mama nu a platit rata, urmand ca in luna ianuarie si februarie 2011 sa le ... (vezi toată discuția)