avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intreprindere individuala .neplatitor TVA.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intreprindere individuala .neplatitor TVA.

Buna ziua !
De curand mi am deschis o intreprindere individuala avand ca obiect de activitate comercializarea de componente auto .Ideea e ca eu as vrea sa le achizitionez din Germania insa pentru asta trebuie sa ma inregistrez ca fiind platitor de TVA ,apoi sa mi scot un certificat intracomunitar , este adevarat ?
Daca nu sunt inregistrat ca fiid platitor de TVA , pot achizitiona marfa din alta tara ?

Multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: Miff , utilizator 12:42, 22 Martie 2012
va intregistrati in ROI nu deveniti platitor de TVA marfa cumparata pana in 10.000 de EURO platiti TVA acolo, restul de TVA la cumpararea marfii pana la 35.000 de euro il veti plati in ROMANIA, factura in Romania o emiteti fara TVA.

daca doriti puteti deveni la cerere si platitor de TVA.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
olden, utilizator
Cei de la Administratia financiara mi-au spus ca nefiind inregistrat ca platitor de TVA, nu pot fi inscris in ROI ,este corect ? Este neaparat nevoie sa fiu inscris in ROI pt. a face achizitii din afara tarii ?

Va multumesc !
Operatiunile intracomunitare pentru care este obligatorie inscrierea in ROI sunt:

- livrari intracomunitare de bunuri care au locul in Romania si care sunt scutite de taxa potrivit prevederilor art. 143 alin. (2) lit. a) si d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal (CF), cu modificarile si completarile ulterioare;

- livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare care se declara drept livrari intracomunitare cu cod T in Romania;

- prestari de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite in Romania in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Comunitate, altele decat cele scutite de TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile;

- achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania;

- achizitii intracomunitare de servicii, efectuate de persoane impozabile stabilite in Comunitate in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Romania.

Lucianbudu a scris:

Cei de la Administratia financiara mi-au spus ca nefiind inregistrat ca platitor de TVA, nu pot fi inscris in ROI ,este corect ? Este neaparat nevoie sa fiu inscris in ROI pt. a face achizitii din afara tarii ?

Va multumesc !

va recomand sa cititi acest articol, intotdeauna cereti consultanta la departamentul metodologie FINANTE nu la ghiseu, niciodata la ghiseu ( nu au acest rol decat de preluare) .

INFORMATIA este cea mai scumpa marfa , fara ea pierzi banii .

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
olden, utilizator
Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca o intreprindere individuala ce are ca obiect de activitate CAEN 4520( intretinere si reparatie autovehicule) ar putea sa isi extinda activitatea pe vanzare de piese. Ca sa explic mai bine, este vorba despre preluare de piese de la un furnizor cu factura de intrare, incarcarea gestiunii si apoi eliberare de factura clientului final. Mentionez ca firma este pe norma de venit si are obligatia de a mentine acest statut 2 ani, dupa care poate trece pe venit real. Intrebarea mea ar fi se poate face acest lucru sau trebuie sa treaca cei 2 ani si apoi sa se schimbe pe norma de venit real? In momentul de fata pe acest sistem de norma de venit nu intereseaza decat incasarile nu si platile si nu s-ar putea scadea gestiunea. Va rog sa ma scuzati daca m-am exprimat incalcit, dar in momentul de fata asta este si in capul meu. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Miff, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata anticipata euro gody gody o intreprindere individuala ( care in Romania nu este inregistrata in scopuri de TVA) poate primi o plata in avans de la o firma din UE? Deoarece II nu este ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar maryllou1957 maryllou1957 Sunt Munteanu Marcela Doina ll si as vrea sa intreb daca pentru II care nu au venit pana in prezent platesc TVA pentru produsele cumparate din exterior . Am ... (vezi toată discuția)
Achizitii prestari servicii intracomunitare AIV AIV O societate din Polonia imi presteaza niste servicii( sablare si vopsire poduri) in Romania, emit facturi societatii din Romania fara TVA. Intrebare: Trebuie ... (vezi toată discuția)