avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rau platnic ,categoria L
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rau platnic ,categoria L

buna ziua, In 2004 am obtinut un card de cumparaturi cu suma de 450 ron de la o banca care nu mai este pe piata,sau ma rog ,a preluat-o alta banca.Zilele trecute am solicitat un raport cu situatia mea si am descoperit ca am de plata suma de 2100 ron pentru acest card .Problema mea este ca nu am primit niciodata nici o informatie despre asta.Nu as fi permis sa se ajunga aici.Ce ma sfatuiti sa fac?Nici o banca nu-mi va acorda vreodata nici macar un leu,deja sunt in categoria L.Daca eu am neglijat cu sau fara 'buna stiinta' nu era normal sa ma informeze banca sau recuperatorii sau stiu eu cine?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 18:28, 17 Martie 2012
Eu zic, ca din 2004 pana in 2012 deja a trecut si mama termenului de prescriptie (3ani)
Acum, prieteneste vb, nu este ok cum ati procedat...dar...adevarul este ca"recuperatorii" ar fi trebuit, sa se trezeasca ceva mai devreme...cu ceva ani in urma, pentru a va putea trage legal de maneca!
Decretul 167/1958 se regle­men­teaza prescriptia extinctiva, care stinge dreptul la actiune.
Cnf art 1 „Dreptul la actiune, avand un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost exercitat termenul stabilit in lege. Odata cu stin­gerea dreptului la actiune privind un drept principal se stinge si dreptul la actiune privind accesorii. Orice clauza care se abate de la reglementarea legala a prescriptiei este nula”, iar in completare art 3, stabileste ca termenul prescriptiei este de 3 ani.
O seara buna!

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
alenys, utilizator
Decretul nr.167/1958 este ABROGAT de art.230 din Codul civil nou in vigoare la data prezentei !

Va multumesc pentru raspuns,doar ca nu ma trage nimeni de maneca sa platesc,problema se pune ca nu am fost informata de aceasta 'majorare'.
Decretul nr.167/1958 este ABROGAT de art.230 lit. p din Codul civil nou in vigoare la data prezentei !

Daca tot doriti sa ma citati, acesta este textul integral !
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la implinirea scadentei.
Daca scadenta este inainte de 1 oct 2011, se aplica Decretul.

Prescriptiile extinctive incepute si implinite sub imperiul reglementarii anterioare nu sunt supuse dispozitiilor legii noi, deoarece ele reprezinta situatii juridice trecute.

Mai mult, art. 6 alin. (4) C.civ. si art. 201 din Legea nr. 71/2011 stabilesc ca si prescriptiile extinctive (precum si decaderile si uzucapiunile) incepute si neimplinite la data intrarii in vigoare a legii noi sunt in intregime supuse dispozitiilor legale care le-au instituit.

Prin urmare, legea aplicabila prescriptiei extinctive, sub toate aspectele (inceput, termen, suspendare, intrerupere, repunere in termen, efecte) este legea in vigoare la data la care prescriptia a inceput sa curga. Practic, trebuie stabilit daca, pentru situatia concreta, prescriptia extinctiva a inceput sa curga potrivit dispozitiilor din reglementarea anterioara, iar in caz afirmativ aceasta reglementare se va aplica prescriptiei respective sub toate aspectele

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere calin_andrei calin_andrei O actiune in pretentii (fie drept comun, fie somatie de plata) se prescrie in termenul general de 3 ani? Iar curgerea termenului se calculeaza de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, Mihai Pop Mihai Pop Ce se intelege prin termenul ,,prescriptie extinctiva,,? Multumesc (vezi toată discuția)