avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silitã cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silitã cheltuieli de judecata

În urma unui proces, instanţa a pronunţat o hotărâre irevocabilă, prin care obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată. Aceasta mai trebuie investită cu titlu executoriu?.
Ce cheltuieli mai trebuie să fac pentru punerea în aplicare a hotărârii, respectiv pentru recuperarea cheltuielilor de judecată?.
Cine-l plăteşte pe executor?.
MULŢUMESC.
Cel mai recent răspuns: Farkas Traian , utilizator 20:18, 13 Martie 2012
Se investeste cu formula executorie, dupa care va adresati unui executor, platiti executorul, iar acesta va va recupara in urma executarii, inclusiv suma pe care i-ati platitt-o, evident daca este solvabil debitorul.
Îmi cer scuze dar am întrebat în mod expres avocatul, care mi-a spus că "hotărârea fiind definitivă şi irevocabilă, aceasta nu mai trebuie investită".
Care este temeiul legal, sau ce interes ar fi avut avocatul să nu-mi spună adevărul?.
Art. 374 cpc
Hotararea judecatoreasca sau alt titlu se executa numai daca este investit cu formula executorie prevazuta de art. 269 alin. 1, afara de incheierile executorii, de hotararile executorii provizoriu si de alte hotarari sau inscrisuri prevazute de lege, care se executa fara formula executorie:
Investirea hotararilor cu formula executarilor se face de prima instanta.
Art. 376
Se investesc cu formula executorie prevazuta de art. 269 alin. 1 hotararile care au ramas definitive ori au devenit irevocabile, precum si orice alte hotarari sau inscrisuri, pentru ca acestea sa devina executorii, in cazurile anume prevazute de lege.
[ link extern ]

Se învestesc cu formulă executorie hotărârile care au rămas definitive sau au devenit irevocabile.

Hotărârile judecătoreşti care se învestesc cu formulă executorie.
Hotărârile care au ca obiect plata unei sume de bani, predarea unui bun sau a folosinţei acestuia, desfiinţarea unei construcţii, plantaţii ori alte lucrări.

[ link extern ]

Mulţumesc pentru detalii, dar în ceea ce priveşte răspunsul avocatului meu, nu v-ţi pronunţat.
Nici nu am cum sa ma pronunt, eu nu-s avocat. Doar am gasit zic eu, argumente in sprijinul afirmatiei c-ar fi nevoie de investire.
Oricum trebuie sa ajungeti la executor.. mergeti la cel catre care v-ati orientat sa va execute hotararea.. si o sa va zica clar ce va trebuie, daca va trebuie

Alte discuții în legătură

Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Cerere catre judecatorie pentru executare silita caragea_suzana caragea_suzana Buna ziua, as dori sa stiu unde as putea gasi un model de cerere catre judecatorie pentru a investi(sau asa ceva) cu formula de executare...multumesc ... (vezi toată discuția)