avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACTIUNE IN JUDECATA PENTRU ANGAJARE FARA CONTRACT DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACTIUNE IN JUDECATA PENTRU ANGAJARE FARA CONTRACT DE MUNCA

In anul 2009,luna aprilie, m-am angajat la o societate pentru a-i intocmi contabilitatea primara cu jumatate de norma,lucrand fara contract de munca.In luna martie anul urmator societatea a ramas temporar fara vanzatoare si mi s-a propus sa ii tin locul acesteia pana la intoarcere si sa lucrez cu norma intreaga.Am lucrat asa pana in luna octombrie fara sa mi si faca contract de munca chiar daca am adus vorba despre asta in nenumarate randuri.As putea acum sa actionez in judecata societatea?Nu vreau decat sa mi se faca angajarea din urma.Am martori si mai ales scrisul si semnatura mea in actele contabile plus faptul ca semnam pe facturile distribuitorilor la fiecare livrare de marfa.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaelaaldeam , utilizator 19:24, 13 Martie 2012
Din 2009 si pana in prezent de ce ati acceptat sa lucrati la negru ? ... ati sesizat ITM-ul in acest sens?

Dupa 01.05.2011 , Codul muncii s-a modificat astfel incat au fost abrogate prevederile urmatoare : In situatia in care contractul individual de munca nu a fost incheiat in forma scrisa, se prezuma ca a fost incheiat pe o durata nedeterminata, iar partile pot face dovada prevederilor contractuale si a prestatiilor efectuate prin orice alt mijloc de proba...este vorba despre fostul continut al art.16 alin.2 C.mun.
Am incetat sa mai lucrez din octombrie 2010.Mai pot face ceva?Am fost la ITM si mi-au spus sa fac plangere la Tribunal,la Litigii de munca.
Promovati actiunea si solicitati constatarea ca perioada lucrata este vechime in munca, obligarea angajatorului la incheierea c.i.m., obligarea angajatorului la completarea si transmiterea prin revisal a incheierii c.i.m. si a incetarii c.i.m. ..

Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.
Va multumesc,mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara prealabila? ContSters194475 ContSters194475 Salutari! Cum reiese din titlu, am primit o scrisoare prin care am dedus ca sunt cercetat disciplinar. Ok, nimic dubios pana acum. Dar...eu nu mai lucrez la ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii pt salariati demnitate demnitate Dupa indelungi cautari am gasit un loc de munca iar cu patronii am discutat la telefon, am dus actele pentru contract dar ei nu au venit fiind plecati din ... (vezi toată discuția)
Munca la negru byadina byadina Buna ziua! Am o problema si nu stiu cui sa ma adresez; e prima data cand intru pe acest forum, sper sa gasesc raspunsurile de care am nevoie. La sfarsitul ... (vezi toată discuția)