avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Inginer sau subinginer
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Inginer sau subinginer

In cadrul fisei de date a unei achizitii publice se mentioneaza la categoriile de personal ca trebuie un "inginer constructor , specializarea constructii civile , cod COR 214201cu vechime de trei ani care raspunde de indeplinirea viitorului contract" , (sef punct lucru , sef de santier etc)
Un ofertant a asigurat " un subinginer constructor , specializarea constructii civile industriale si agricole ,cod COR 214202 cu o vechime de 30 de ani in santier si cu numeroase functii de conducere la activ( sef de santier , director tehnic etc.) .
Intrebare :
Se poate descalifica orfertantul pentru ca nu are "in dotare" inginer cod 214201 ci doar subinginer constructor cod 214202 , din COR ramura "ingineri constructori fiind 2142 ?????
Dintotdeauna mai ales pe functii de exectutie pe santier subinginerii considerati "inginerii tehnologi , sau de executie ".
Daca nu , unde se poate gasi un raspuns de contracarare pe acte juridice ?
Multumesc ...
Cel mai recent răspuns: dalconix , utilizator 21:20, 26 Martie 2012
Ca sa il descalificati, trebuie sa justificati cu norme legale, prin care sa demonstrati de ce persoana prezentata nu poate efectua legal aceleasi operatiuni cu cea solicitata, altfel va vor contesta. Din cate cunosc, nu exista o interdictie explicita privind cele prezentate de dvs.
Multumesc , eu sunt de partea "ofertantului " , iar unitatea achizitoare ne-a cerut punctul de vedere pentru ca nu respectam "conditiile de calificare " prevazute in fisa de date unde se specifica ca trebuie sa avem inginer ...si gata ...!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditie vechime minima pentru specialisti cateldestept cateldestept Este vorba despre o licitatie in care autoritatea contractanta pentru achizitionarea serviciilor de dirigentie de santier a impus o conditie , in documentatia ... (vezi toată discuția)
Cumulare functii? ciprian333 ciprian333 Buna seara! Sunt angajat la o firma de proiectare in domeniul contructiilor pe functia cod COR 214201 – Inginer constructii civile, industriale si agricole. ... (vezi toată discuția)
Cod cor TAXFIN ACCOUNTING SRL TAXFIN ACCOUNTING SRL Imi spuneti va rog daca pot sa angajez pe cineva care are diploma de inginerie economica in constructii pe functia de inginer constructii civile, industriale ... (vezi toată discuția)