Am primit mai multe amenzi privind rovigneta de la o camera de supraveghere pentru o masina pe care am vandut-o in 2008 si persoana respectiva nu a mers sa si-o inscrie pe numele sau. Am facut contract de vanzare-cumparare, am scos-o de la administratia fiscala, i-am scris pe ultima fila din talon data vanzatii masinii, dar i-am lasat numerele urmand ca el sa o inscrie pe numele sau dar nu a facut-o.
Am mai multe amenzi venite pe numele meu la care am facut contestatie, la prima dintre ele care s-a judecat, l-am chemat in garantie pe respectivul, acesta nu s-a prezentat si judecatoarea mi-a respins plangerea, nu stiu inca din ce motiv ca nu mi-a venit raspunsul acasa, am vazut pe net.
Intrebarea este urmatoarea : Am dreptul la recurs, ce sa fac sa nu pierd si recursul ca doamna judecatoare nu a tinut cont de faptul ca am contract de vanzare-cumparare cu respectivul. Eu vreau sa o plateasca el amenda.
Va ramane sa asteptati redactarea hotararii, iar in cuprinsul acesteia veti observa motivul pentru care contestatia a fost respinsa. Aveti la dispozitie calea de atac a recursului, in termen de 15 zile de la comunicare
Potrivit alin. 3 al art. 118 din OUG nr. 195/2002, judecatoria judeca in prima si ultima instanta contestatiile impotriva masurilor contraventionale. Astfel nu exista calea de atac in aceste cazuri.
art 118 :
(3) Cand dovada inlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberata fara drept de circulatie, la data depunerii plangerii impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, seful politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta mentioneaza pe dovada ca titularul permisului are drept de circulatie pentru o perioada de 30 de zile.
Suspendare permis
faleza
am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)