avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta, plangere respinsa, cai de atac
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta, plangere respinsa, cai de atac

Am primit mai multe amenzi privind rovigneta de la o camera de supraveghere pentru o masina pe care am vandut-o in 2008 si persoana respectiva nu a mers sa si-o inscrie pe numele sau. Am facut contract de vanzare-cumparare, am scos-o de la administratia fiscala, i-am scris pe ultima fila din talon data vanzatii masinii, dar i-am lasat numerele urmand ca el sa o inscrie pe numele sau dar nu a facut-o.
Am mai multe amenzi venite pe numele meu la care am facut contestatie, la prima dintre ele care s-a judecat, l-am chemat in garantie pe respectivul, acesta nu s-a prezentat si judecatoarea mi-a respins plangerea, nu stiu inca din ce motiv ca nu mi-a venit raspunsul acasa, am vazut pe net.
Intrebarea este urmatoarea : Am dreptul la recurs, ce sa fac sa nu pierd si recursul ca doamna judecatoare nu a tinut cont de faptul ca am contract de vanzare-cumparare cu respectivul. Eu vreau sa o plateasca el amenda.
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 08:57, 20 Martie 2012
Cred ca, nu aveti drept la recurs.
Hotararea judecatoreasca in materie contraventionala este definitiva, astfel legea nu prevede cale de atac impotriva unei astfel de hotarari.
Va ramane sa asteptati redactarea hotararii, iar in cuprinsul acesteia veti observa motivul pentru care contestatia a fost respinsa. Aveti la dispozitie calea de atac a recursului, in termen de 15 zile de la comunicare
Potrivit alin. 3 al art. 118 din OUG nr. 195/2002, judecatoria judeca in prima si ultima instanta contestatiile impotriva masurilor contraventionale. Astfel nu exista calea de atac in aceste cazuri.
art 118 :
(3) Cand dovada inlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberata fara drept de circulatie, la data depunerii plangerii impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, seful politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta mentioneaza pe dovada ca titularul permisului are drept de circulatie pentru o perioada de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)