avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA buna ziua
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

buna ziua

Va rog frumos in timpul dumneavoastra disponibil sa-mi spuneti cum sa-mi recuperez TVA-ul pe care l-am platit statului timp de 1 an fara ca eu sa incasez.SC este infiintata de un an si suntem in stadiul de investitie cu bani proveniti de la un investitor strain(asociat) sub forma de imprumut /creditare.Suma investita se ridica la peste 2 milioane de euro,toate platile catre stat sunt la zi.Acesti bani se pot compensa in vreun fel cu darile catre stat?Am intrat pe site-ul Ministerului de Finante dar pagina respectiva este in lucru. :O

In speranta ca ma veti ajuta astept raspunsul dumneavostra!
Cu stima,
Pascu Aurelia
Cel mai recent răspuns: pascuaurelia , utilizator 15:44, 19 Noiembrie 2008
Trebuia sa faceti lunar decontul de TVA: [ link extern ]
Aveti contabil? Ati facut decontul?
da s-au facut toate actele de catre contabilul nostru care nu stie pe ce lume se afla..#-o.....am auzit ca trebuie sa pregatesc un dosar pe care il depun la Ministerul de finante sau Registru...nu stiu exact ...in care sa solicit sa mi se ramburseze banii sau sa se compenseze cu darile catre stat...
va rog ajutati-ma....
Decontul TVA nu se depune in niciun caz la registrul comertului, ci la min. fin. Luati-va un contabil care sa stie ce sa faca si mare atentie: rambursarea TVA se face numai dupa control fiscal!
multumesc frumos..:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de compensare tva intre doua firme prin anaf ellinia ellinia Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Nu am mai avut pana acum un astfel de caz, si pe net nu am gasit informatii. Exista o procedura prin ... (vezi toată discuția)
Suma minima pentru rambursarea tva alina240 alina240 Buna ziua, Am citit undeva ca suma minima pentru rambursare de TVA trebuie sa fie de 5000 roni. Contabilul firmei spune ca trebuie sa fie de minim 20 000 ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent prescriere tva de recuperat mioara danaila mioara danaila Buna seara, o firma este cu tva de recuperat incepand din 2009 si pana astazi( de 5 ani) Toate deconturile au fost depuse lunar .In ianuarie 2014 s-a primit ... (vezi toată discuția)