avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract vanzare

Buna seara. Ce acte sunt necesare la incheierea unui precontract notarial de vanzare -cumparare al unei locuinte si ce avans maxim se poate percepe?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 09:56, 14 Martie 2012
Avand in vedere ca toate documentele de instrainare a unui imobil, pentru a fi valabile, trebuie sa fie autentificate de notarul public, dvs. - daca sunteti proprietarul, aveti obligatia sa prezentati actul in baza caruia ati dobandit imobilul. Daca sunteti cumparator, nu aveti nici o obligatie.
Este necesara obtinerea unui extras CF de informare, fie il obtineti dvs, fie il obtine notarul public la care veti incheia precontractul.
In privinta avansului este la latitudinea partilor stabilirea cuantumului acestuia.
Vanzatorul are obligatia sa prezinte actul/actele de proprietate ale imobilului si documentatia cadastrala (daca aceasta este intocmita). Partile se vor prezenta cu actele de identitate in original, iar daca exista mai multi vanzatori si unul nu se poate prezenta, poate imputernici o alta persoana prin procura notariala. In privinta avansului, nu exista un maxim, partile stabilesc aceasta suma (se poate achita inclusiv intregul pret la semnarea antecontracului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Antecontractul valentina22 valentina22 dupa noul C Civ ce valoare legala mai are antecontractul in fata notarului si ce acte sunt necesare? (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se ... dragos.velicu dragos.velicu Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se va face in avans. Din motive de timp nu putem ajunge inainte la notar pentru a face actul de ... (vezi toată discuția)