avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tratament discriminatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tratament discriminatoriu

Buna ziua,
Acum cateva saptamani am fost plecat intr-o delegatie (participare la o conferinta stiintifica internationala). Mentionez ca sunt cadru didactic universitar. La intoarcerea din delegatie, dupa vreo saptamana, mi s-a reprosat ca nu mi-am tinut orele didactice. Le-am spus ca am fost plecat in delegatie, ca o parte le-am recuperat si ca mai am de recuperat cateva ore. Plecarea in delegatie s-a facut pe baza unor documente (ordin de deplasare etc.) semnate de catre persoanele in drept.
Nici Carta Universitatii, nici regulamentul intern nu prevad obligatia mea de a anunta conducerea departamentului de modul de recuperare al orelor. Cu toate acestea am facut hartiile asa cum mi sa cerut (plan de recuparare al orelor) si l-am prezentat celor care mi l-au cerut.
Ulterior s-a revenit la acuza ca nu mi-am tinut orele si ca trebuie sa fiu sanctionat. Orele au fost recuperate, am in acest sens liste de prezente cu studentii participanti la ore. Alte persoane din acelasi departament, plecate la randul lor in delegatii, nu au avut obligatia sa prezinte acest document (plan de recuperare al orelor). Repet, acest plan nu este prevazut ca si obligatie in niciun document/ regulament al Universitatii.
Este sau nu discriminare? Citind HG 518 (cea care reglementeaza delegatiile), nu este prevazut niciunde in HG obligatia de a recupera ore didactice/ sau orice fel de activitati ulterior intoarcerii din delegatie.
Intrucat urmeaza sa plec din nou in delegatie (participare la proiect finantat din fonduri europene) am facut cerere in care sa mi se permita recuperarea ulterioara a orelor. Cererea a fost refuzata verbal. Este legal?
Si in acest caz am documentele legale de deplasare (ordin de deplasare aprobat, invitatie etc.).
Multumesc pentru sprijin.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Raresh_81, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 20:52, 13 Martie 2012
...NU verbal.(refuzul nu exista) Va trebui sa vi se raspunda prin act scris, insa persoana care evita formularea unui raspuns in scris stie ca nu are temei juridic pentru refuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie in strainatate Raresh_81 Raresh_81 Buna ziua, Sunt cadru universitar. Am fost invitat sa particip la 2 evenimente stiintifice in strainatate. La noi in Institutie, pentru a putea pleca, se ... (vezi toată discuția)
Decontari 14 14 am si eu o problema urgenta va rog mult.....seful meu a plecat in strainatate in delegatie si a cerut la plecare 100 euro. Cum firma nu are cont in valuta a ... (vezi toată discuția)
Delegatii externe guest31ro guest31ro Caz concret: Plecat in delegatie externa cate o luna. Aici esti cazat in alt oras decat cel in care muncesti si trebuie sa faci naveta cu masina. 1. ... (vezi toată discuția)