avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... delegatie in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

delegatie in strainatate

Buna ziua,
Sunt cadru universitar. Am fost invitat sa particip la 2 evenimente stiintifice in strainatate. La noi in Institutie, pentru a putea pleca, se intocmeste o cerere de deplasare (delegare in strainatate).
In document trebuie mentionat cine ma va suplini pentru orele didactice. Intrebarea mea este: daca nu exista o alta persoana care sa ma poate inlocui, iar eu sunt plecat in interes de serviciu, trebuie recuperate aceste ore? In strainatate stiu ca se poate da de lucru la studenti pentru acasa.
In afara de aceasta, pe langa aceasta cerere, document oficial al Institutiei, imi mai este solicitata de catre directorul de departament, inca o cerere pentru aprobare in care sa mentionez ce ore am, cu cine etc. Acest document nu este unul oficial.
Eu am impresia ca directorul de departament intra la abuz in serviciu. Refuzul de a semna delegatii cred ca intra in aceasta categorie, neavand o baza legala de respingere a cererii.

Multumesc.
Rares

Alte discuții în legătură

Tratament discriminatoriu Raresh_81 Raresh_81 Buna ziua, Acum cateva saptamani am fost plecat intr-o delegatie (participare la o conferinta stiintifica internationala). Mentionez ca sunt cadru didactic ... (vezi toată discuția)
Superdirectorul marshanna marshanna Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: este cumva, undeva, reglementata capacitatea unui director de scoala de a aproba propria sa cerere ? Mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale pe perioada deplasării în interes de serviciu PinkAvenger PinkAvenger Bună ziua, Sunt asistent universitar doctorand, angajat cucontract pe perioadă determinată la o universitate. Trebuie să fac o deplasare în ... (vezi toată discuția)