avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MANDAT EUROPEAN
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MANDAT EUROPEAN

Buna seara.a trecut ceva timp de cand nu am mai accesat aceasta pagina .din luna februarie pana acum am intentat o serie de procese...evident cauza a fost respinsa .mandatul european intrerupe p[rescrierea neimplinita anterior.acest mesaj e pt cei care se confrunta cu aceasta problema .intentia mea nu e de a-i deziluziona.Cu toate ca aparatorul nostru a fost mai mult decat convingator in ceea ce ne priveste...,in fata judecatorilor nu a contat legea spune mai mult sau mai putin clar; mandatul european este o forma simplificata de extradare,asadar intrerupe prescriptia .oricum mult succes celor care trec prin asa ceva si aparatorilor ...desi n u cred ca exista precedent ...mandatul european nu se anuleaza usor din contra e atat de complicat!...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:48, 15 Martie 2012
Inteleg ce spuneti, dar si acum 2 luni v-am spus la fel, ca prescriptia se intrerupe. Treaba aparatorului dvs era sa incerce sa convinga instanta in sens contrar, dar niciun aparator nu va putea garanta ca solutia instantei va fi favorabila dvs. Au incercat sa profite de faptul ca legea tace intr-o oarecare masura, dar asa cum a constatat si instanta, legea tace tocmai pt ca se aplca prevederile de la extradare.
In hotarare nu este necesar sa se mentioneze care este noul termen, acest termen il gasiti in Codul penal tinand cont de pedeapsa pt infractiunea savarsita.
Doar mandatul european intrerupe prescriptia?Un vecin plecat in Noua Zeelanda este cautat de politie de vreo 4 ani, de aia intrebam.Nu stiam aceasta prevedere.
bun, termenul prescrierii s-a intrerupr de la data emiterii mandatului european ,curgand de la acea data un nou termen imi puteti spune va roig daca putem cere judecatoriei ,in scris,sa ni se comunice care este acel termen pt a avea certitudinea clara ca se mai poate prescrie?
Nu puteti cere judecatoriei acest lucru din moment ce aceste informatii le poate gasi orice persoana in Codul penal.

Capitolul II
PRESCRIPŢIA

Art. 122

Termenele de prescripţie a răspunderii penale

Termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru persoana fizică sunt:

a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;

b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani;

c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;

d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;

e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.

Termenele arătate în prezentul articol se socotesc de la data săvârşirii infracţiunii. În cazul infracţiunilor continue termenul curge de la data încetării acţiunii sau inacţiunii, iar în cazul infracţiunilor continuate, de la data săvârşirii ultimei acţiuni sau inacţiuni.



Art. 126

Termenele de prescripţie a executării pedepsei

Termenele de prescripţie a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:

a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 15 ani;

b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;

c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.

Termenul de prescripţie a executării pedepsei amenzii aplicate persoanei juridice este de 5 ani.

Executarea pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice ce nu pot fi dizolvate sau a căror activitate nu poate fi suspendată se prescrie într-un termen de 3 ani, care curge de la data la care pedeapsa amenzii a fost executată sau considerată ca executată.

Termenul de prescripţie a executării sancţiunilor cu caracter administrativ prevăzute în art. 181 şi în art. 91 este de un an.

Termenele arătate în alin. 1 şi 11 se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă, iar cele arătate în alin. 2 curg de la rămânerea definitivă a hotărârii sau, după caz, de la data când poate fi pusă în executare, potrivit legii, ordonanţa prin care s-a aplicat sancţiunea.

În cazul revocării suspendării condiţionate a executării pedepsei, a suspendării executării pedepsei sub supraveghere sau, după caz, a executării pedepsei la locul de muncă, termenul de prescripţie începe să curgă de la data când hotărârea de revocare a rămas definitivă.

Măsurile de siguranţă nu se prescriu.

Uitati-va in lege care este pedeapsa pt infractiunea savarsita si veti afla termenul de prescriptie sau daca este vorba despre prescriptia executarii pedepsei, veti avea in vedere pedeapsa primita.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
ContSters178374, utilizator
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa nu mai deschideti alte topicuri pe aceeasi tema. Ramaneti la topicul deschis deja. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere abuz ContSters83715 ContSters83715 in cat timp se prescrie abuzul in serviciu, dar abuzul de drept? (vezi toată discuția)