Buna seara ! As dori sa stiu daca pot sa inchei un act de preluare a unor drepturi succesorale,contra cost bineinteles ! Mai concret la mine in comuna exista un imobil f.deteriorat ramas in urma decesului proprietarilor (' niste tarani") batrani !Acestia au avut doua fete .Una e casatorita in alta comuna la 100 km.si nu a mai trecut prin sat de cateva zeci de ani.A doua a decedat "multumita " necazurilor provocate de FNI,se pare!Fiica defuncta a lasat in urma mostenitori,nu stiu cati.,1 -2 ,nu cred ca are importanta.As vrea sa stiu de unde sa incep cu demersurile pt.achizitionarea masei succesorale avind in vedere ca fiica in viata este dispusa la tranzactie ,iar mostenitorii fiicei defuncte nu cred ca sunt interesati de preluarea vreunui lucru de acolo,ei traind la oras la 200 km.Daca nu am fost destul de explicit ,revin.Multumesc !
Singurele demersuri constau in gasirea si convingerea mostenitorilor sa va vanda partile lor din mostenire. Vanzarea se va face prin act notarial autentic.
Succesiune
zoltan_zoltan
Buna ziua,
daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ddena
Buna ziua,
as dori sa stiu ce termen este pentru a declansa succesiunea dupa decesul unui parinte, cine o poate face, si care este procedura.
va multumesc ... (vezi toată discuția)