avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... inselat - montaj neterminat usa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

inselat - montaj neterminat usa

Buna seara,

Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema:
Anul trecut, pe la jumatatea lunii decembrie, am cumparat o usa metalica exterior in valoare de 650 de Ron. Desi yala de sus nu avea accesoriile necesare, vanzatoarea m-a asigurat ca acestea sunt in cutii si ca vor fi montate odata cu usa.
A doua zi, s-au prezentat 2 persoane la locuinta mea, iar dupa ce au montat usa, mi-au spus ca nu au gasit accesoriile pt. yala in magazin si ca intr-o zi sau doua
le vor monta.
Vazand ca nu am mai fost contactata, am adresat o reclamatie prin e-mail la Protectia Consumatorului. Intrucat nu am primit niciun raspuns, am adresat o sesizare la ANPC Bucuresti tot prin e-mail. Acestia mi-au comunicat ca trebuie sa astept termenul legal in ceea ce priveste solutionarea sesizarii mele.
Iata ca suntem pe 13 martie 2012, stau cu o gaura in usa si imi intra frigul in casa, iar la sesizarea mea inca nu am primit niciun raspuns.
Sa ma adresez politiei?
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:21, 14 Martie 2012
1-Nu ati precizat concret daca usa a fost achizitionata cu documente legale
2-De regula autoritatile comunica raspuns la sesizarile personal asumate.Aveti numar de inregistrarea de la ANPC??
Este interesant cum protectia consumatorului a primit prin email sesizarea dvs,in conditiile in care dvs nu ati completat formular de reclamatie si nu ati predat copie a actului de achizitie usa si PV montare usa
daca detineti numar de inregistrare a sesizarii depuse la ANPC ,staruiti la nivelul conducerii sa vi se comunice concluziile
3-Daca detineti document legal de achizitie usa ,sesizati oficial Comisariatul Garzii Financiare
1.Posed chitanta si factura fiscala;
2.Am sesizarea catre ANPC si raspunsul acestora in e-mail.
Cand am accesat site-ul Protectiei Consumatorului, am completat un formular. Nimeni nu m-a contactat pana in momentul de fata pt. a-mi cere vreun act.


Acum aflu ca trebuia incheiat PV montare usa.
Este legal a exista PV montare usa pentru a exista dovada ca ulterior achizitiei usii,
furnizorul s-a achitat si de obligatia montarii
Exista comercianti care comercializeaza sisteme usi/geamuri,dar nu isi asuma si responsabilitatea montarii acestora
Dupa cum exista si sitiuatii in care beneficiarul din interese de ordin financiar sau altele achizitioneaza bunuri,pe care le monteaza cu personal specializat altul decat furnizorul/comerciantul acelui bun
Daca as fi in locul dvs. as merge din nou la magazin, le-as aminti de faptul ca m-au lasat cu usa fara yala si le-as spune ca daca nu vin sa o completeze le voi face reclamatie la Protectia Consumatorilor.

Va sugerez asta pentru ca reclamatiile trebuie precedate de incercarea de rezolvare a problemei pe cale amiabila, raspunsul lor trebuie sa il precizati in reclamatia pe care o veti face.
La reclamatie trebuie atasate copiile facturii si chitantei; de asemenea ar fi bine sa faceti o poza usii.

Aveti aici un model de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...

Parerea mea este ca daca faceti reclamatia pe suport de hartie, atasati ce v-am spus si o expediati Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor de care apartineti - cu confirmare de primire - aveti toate sansele sa vi se rezolve problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)
Un sfat - usa metalica livrata cu parti lipsa greta2 greta2 Cu ceva timp in urma, am cumparat o usa metalica exterioara, defecta, in sensul ca prin locul in care intra yala, la tocul din dreapta, se vede zidaria, mai ... (vezi toată discuția)
Raspuns cjpc la o reclamatie greta2 greta2 Buna ziua, Am scris cu ceva timp in urma despre o sesizare adresata Protectiei Consumatorilor in 2011 referitor la o usa metalica exterior pe care am ... (vezi toată discuția)