avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea unui contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea unui contract de comodat

Buna seara,
Am cumparat o locuita inainte de casatorie in proprietate personala, i-am facut sotiei contract de primire in spatiu pentru 10 ani! au trecut doar 3 ani si vreu sa reziliez acel contract, Mai pot sa reziliez contractul si in ce conditii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:23, 14 Martie 2012
Ce fel de contract a fost acela? Contract de comodat sau inchiriere?

În principiu puteti rezilia contractul cu un preaviz de 60 de zile. Totusi, nu o puteti evacua pe sotie din locuinta, aceasta fiind a familiei, chiar daca este proprietatea dvs.
E contract de comodat. acum fata zice ca nu vrea sa-l rezilieze deoarece acel contract a fost facut de comun acord si imi cere despagubiri morale jum din apartament! si dupa noul cod civil eu cred ca a ramas ca bunurile dobandite inaite de casatorie, raman mie. nu?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
ContSters219511, utilizator
Trimite-ii o notificare de reziliere a contractului de comodat cu un preaviz de 60 de zile.

Despagubiri morale pentru ce? Apartamentul este in continuare proprietatea dvs. proprie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea unui contract de inchiriere nadel nadel A-m un spatiu inchiriat dar propietarul spatiului nu m-ai vrea sa negocieze chiria lunara iar eu doresc sa reziliez contractul,cum sa procedez? Contractul s-a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere monica_paus monica_paus O chestiune cu raspuns greu: eu si sotul meu - cu care sunt in divort - am incheiat un contract de inchiriere (eu si el in calitate de proprietari) cu un SRL ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea problema. familia mea detine un apartament ... lauragb lauragb Buna ziua, Am urmatoarea problema. Familia mea detine un apartament cumparat in 1/3 de noi si 2/3 de un alt proprietar. Eu in acest moment locuiesc in ... (vezi toată discuția)