avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrare probe in dreptul civil conflicte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrare probe in dreptul civil conflicte de munca-

buna seara,


Exista posibilitatea ca in procesul privind -conlicte de munca,aflat la momentul administrarii probelor ,instanta sa incuviinteze punerea de concluzii dupa ce are loc adm lor.Respectiv la 2-3 zile dupa administrarea probelor?
Mi s-a comunicat ca astfel vom beneficia de avantaj,stiind cum s-a aparat partea parata.Si ca pronuntarea a intarzia astel cu 1 saptamana,
Un raspuns in cunostinta de cauza mi-ar fi de mare ajutor.

Cu stima,
flory
Cel mai recent răspuns: flory1 , utilizator 18:03, 26 Ianuarie 2013
Dupa adiministrarea probelor, instanta poate da cuvantul pe fond partilor sau poate amana pronuntarea pentru a se depune concluzii scrise ... astfel, după ce în şedinţa de judecată, în cadrul dezbaterilor orale şi contradictorii, au fost administrate toate mijloacele de dovadă, rezolvate toate excepţiile procesuale şi după ce părţile prezente la proces şi-au spus cuvântul asupra fondului cauzei, dacă instanţa se consideră lămurită, preşedintele completului de judecată va declara dezbaterile închise în vederea deliberării şi pronunţării hotărârii (art.150 C.proc.civ. ).

Dacă după închiderea dezbaterilor instanţa are nevoie de noi informaţii, de noi dovezi pentru a fi lămurită asupra pricinii, ea va redeschide dezbaterile şi va pune în discuţia părţilor toate aceste elemente probatorii noi .
Va multumesc mult.
Instanta a cerut note scrise la probele depuse pentru "a intelege ce se doreste a se dovedi" si asta inainte de adm probelor.In replica av. a decis sa mai amane si sa nu depuna nimic ...ci doar acele concluzii scrise dupa proces si asta din initiativa lui nu a instantei asa cum acesta a spus.!

Av este obligat sa se conf instantei sau desi presedintele insista el.. nu reactioneaza :instanta cere note scrise ...dar acesta amana.. repet inainte de adm probelor !

Consecintele cine le suporta?
De ce nu ar face av ce i se cere ?Multumesc.

Va doresc sarbatori fericite!

Cu stima,
Flory



De fapt, instanta a solicita explicatii cu privire la probele ce se doresc administrate .. adica sa se demonstreze legalitatea, verosimilitatea , pertineta si concludenta lor (adica daca acele probe indeplinesc conditiile generale de admisibilitate).

Avocatul ar trebui sa se conformeze la solicitarile instantei de judecata ... consecintele pierderii litigiului le suporta partea care nu a avut castig de cauza...

Buna seara,
Multumesc frumos.
Acum am ajuns la Curte, deja.
Am si lansat o noua rugaminte fata de decizia pronuntata.

Cu stima.
Flory

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea unui memoriu la un dosar aflat in pronuntare Florentina_A Florentina_A Daca un dosar ramane in pronuntare, oricare parte din proces mai are posibilitatea depunerii unui memoriu sau a unor observatii scrise ? Si daca da, in ce ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise, discutie procedurala calin_andrei calin_andrei Salut, vreau sa va intreb urmatoarea chestie: Am avut primul termen, debitoarea mi-a depus intampinare, eu am depus o expertiza contabila simpla ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru pronuntare integrity integrity Au fost administrate probele si a fost amanat pocesul o saptamana pentru pronuntare. A spus ca trebuie sa depun concluzii. Vreau sa mai depun niste inscrisuri ... (vezi toată discuția)