avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concluzii scrise, discutie procedurala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concluzii scrise, discutie procedurala

Salut, vreau sa va intreb urmatoarea chestie:

Am avut primul termen, debitoarea mi-a depus intampinare, eu am depus o expertiza contabila simpla extrajudiciara, iar debitoarea a cerut un termen ptr. studierea acesteia. Am fost de acord; s-a dat termen.

Daca depun Concluzii Scrise, si nu neaparat ca raspuns la intampinare, (note scrise.. e vreo diferenta?) la termenul urmator, debitoarea mai poate cere termen ptr. studierea acestora? Sau instanta sa acorde ptr comunicare in caz ca nu se prezinta debitoarea?

Vrea sa evit un alt termen, sa ma feresc mai degraba de concluziile scrise?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 08:41, 16 Martie 2010
in principiu, concluziile scrise se depun in momentul in care instanta ramane in pronuntare/amana pronuntarea;
daca depuneti note scrise/note de sedinta e posibil sa se dea un nou termen
Pai nu mai sunt probe de administrat si sunt convins ca dupa acest urmator termen va ramane in pronuntare si ca la acest termen se va da si cuvantul pe fond.

Iar notele trebuie sa fie si ptr debitoare? Adica in dublu exemplar, sa i se comunice? Si le depun cand striga dosarul la bara sau dupa ce se da cuvantul si spune ca ramane in pronuntare ?

Multumesc inca o data
Concluziile scrise sau notele scrise sunt (sau ar trebui sa fie) transpuneri/versiuni scrise ale sustinerilor verbale (pledoariilor)

Deci ar fi cumva ...anapoda sa fie depuse inainte de lua cuvantul.

Si nici n-ar avea de ce sa fie in dublu exemplar.
Art. 146. CPC
" Partile vor putea fi indatorate, dupa incheierea dezbaterilor, sa depuna concluzii scise sau prescurtari scrise, semnate de ele, a sustinerilor lor verbale.Partile vor putea depune concluzii scrise sau prescurtari chiar fara sa fie obligate.Ele vor fi inregistrate."
Concluziile scrise sunt pentru instanta nu si pentru adversar. Se depun dupa ce ai luat cuvantul.
Nu poate adversarul sa ceara termen pentru asa ceva, "sa ia la cunostinta", intrucat a fost de fata la pledoaria ta pentru care depui concluzii scrise si a cerut eventual cuvant in replica, daca nu cumva vazand apararea pe care o formulezi verbal, va cere amanarea pronuntarii pentru a depune si el concluzii scrise in replica la apararile tale.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Note scrise Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G cu cat timp inainte de termen se pod depune notele scrise? am auzit ca inainte cu 3 zile dosarul ajunge la judecator si nu se mai poate!? (vezi toată discuția)
Concluzii scrise sake sake Buna ziua! Azi, 24.10.2013 am avut un proces, in care m-am rprezentat singur. La sfarsitul procesului, presedintele completului a spus ca se amana ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare somatie de plata @ndreea @ndreea Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: Reprezint reclamanta intr-o cauza (ordonanta de plata OU119); la primul termen am vazut la dosar intampinarea ... (vezi toată discuția)