avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... note scrise
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

note scrise

cu cat timp inainte de termen se pod depune notele scrise? am auzit ca inainte cu 3 zile dosarul ajunge la judecator si nu se mai poate!?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 13:17, 14 Septembrie 2009
cu cel mult 5 zile inaintea termenului de judecata stabilit !!
Notele scrise puteti sa le depuneti si la termen.
S-a incetatenit un obicei care n-are legatura cu prevederile Codului de procedura civila, acela de a depune note scrise oricand, chiar si pe parcursul administrarii probatoriului. Potrivit art. 146 din actul normativ mentionat, acestea se depun dupa inchiderea dezbaterilor, acest moment marcand terminarea cercetarii judecatoresti intr-un dosar.

ART. 146
Partile vor putea fi indatorate, dupa inchiderea dezbaterilor, sa depuna concluzii scrise sau prescurtari scrise, semnate de ele, a sustinerilor lor verbale. Partile vor putea depune concluzii sau prescurtari chiar fara sa fie obligate. Ele vor fi inregistrate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
dar inainte cu 2 zile de termen pot sa le depun? oare ajung la dosar?
Notele scrise sunt (sau ar trebui sa fie) consemnari in scris ale sustinerilor verbale.

Ele ar trebui depuse dupa dezbateri (fie ca ne referim la cele care marcheaza terminarea cercetarii judecatoresti intr-un dosar fie ca ne referim la dezbaterile care au loc pe parcursul judecatii in legatura cu orice aspect procedural).

Nu prea are noima trimiterea lor inainte de termen. (chiar daca, cine se respecta, le cam are gata redactate - dar nu se stie niciodata ce idee noua iti vine in combaterea sustinerilor partii potrivnice pana ce ea n-a grait inca ce avea de spus).
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Concluzii scrise, discutie procedurala calin_andrei calin_andrei Salut, vreau sa va intreb urmatoarea chestie: Am avut primul termen, debitoarea mi-a depus intampinare, eu am depus o expertiza contabila simpla ... (vezi toată discuția)
Acte recurs gogu2 gogu2 buna ziua, am nevoie urgent de un raspuns va rog. intr-un litigiu de munca concediere abuziva, cererea a fost respinsa la fond, astept motivarea care nu a fost ... (vezi toată discuția)
Nota de sedinta ContSters69061 ContSters69061 In cazul unei contestatii la executare as putea concepe doar o nota de sedinta pe care sa o sustin si sa o depun la primul termen, in locul unei intampinari? ... (vezi toată discuția)