avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mutarea Gardului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mutarea Gardului

Buna ziua,
Vin cu rugamintea la dumneavoastra de a ma invata ce pot face cu vecinii din stanga si dreapta mea pentru ca nu respecta hotarul de gard si exista cadastru la toti 3 eu am o alee de 4 metri unde e drum de servitute doar a mea este in cadastru pe care am cumparat acel teren si sunt singurul propietar ei au intrat in mine si nu vor sa imi restituie ce imi apartine.
Ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 11:17, 14 Martie 2012
Porniti un proces de granituire la Judecatoria din localitatea dvs, prin care cereti judecatorului delimitarea dintre terenuri. Prin hotararea judecatoreasca care se va pronunta ei vor fi obligati sa respecte limitele teritoriale care se vor fixa, in caz contrar se vor face vinovati de infractiunea de nerespectare a hotararii judecatoresti si tulburare de posesie.
Si ce risca cei in cauza?
Sau daca ei in momentul cand sunt instintati muta gardu pe terenul lor inaintez un proces degeaba. Unul din ei cunoaste legile fiind Politist.
Daca nu vor respecta hotararea judecatoreasca prin care se va dispune granituirea terenurilor invecinate, vor savarsi infractiunile pe care le-am mentionat anterior, care se pedepsesc de Codul penal. Pentru a fi vorba insa de aceste infractiuni, trebuie sa aveti o hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de granituire si ei sa nu o respecte.
Dar eu ca sa inaintez un proces trebuie sa chem pe cineva sa masoare sa imi dea un proces verbal cu martori ca nu am terenul si care dovedeste ca lipseste?

Alte discuții în legătură

Gard facut pe proprietatea vecinului din greseala? marian_81 marian_81 Buna ziua, am facut un gard dupa ce terenul a fost parcelat, .erau semne pe parcela mea, dar ca sa fiu sigur am mai facut o masurare cadastrala care a ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma acuza pe nedrept ca i-am luat din teren iar primaria ii da dreptate! popa_sorin popa_sorin buna ziua,va multumesc anticipat tuturor celor care imi pot da vreo idee sau vreun sfat! este vorba de casa mea parinteasca ,avem un vecin care ne acuza ca ... (vezi toată discuția)
Teren "furat" Oana-Maria V. Oana-Maria V. Buna seara! Detin in judetul Alba o casa primita prin mostenire impreuna cu terenurile aferente. Unul dintre ele, se afla in vecinatatea unei proprieprietati. ... (vezi toată discuția)