avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mutarea Gardului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mutarea Gardului

Buna ziua,
Vin cu rugamintea la dumneavoastra de a ma invata ce pot face cu vecinii din stanga si dreapta mea pentru ca nu respecta hotarul de gard si exista cadastru la toti 3 eu am o alee de 4 metri unde e drum de servitute doar a mea este in cadastru pe care am cumparat acel teren si sunt singurul propietar ei au intrat in mine si nu vor sa imi restituie ce imi apartine.
Ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 11:17, 14 Martie 2012
Acest lucru se va face in cadrul procesului pe care il veti porni cu ocazia efectuarii expertizei topografice. Daca faceti dvs o expertiza inainte de a porni procesul, ea va fi extrajudiciara si nu va fi luata in considerare de judecator. Efectuarea unei expertize topo in cadrul unui asemenea proces este obligatorie pentru ca fiind vorba de date tehnice, sigura proba care sa dovedeasca pretentia dvs va fi aceasta expertiza. Anterior introducerii procesului, eventual puteti face dvs niste masuratori sa stiti la ce sa va asteptati cu ocazia efectuarii expertizei topo in timpul procesului.
Nu va suparati ca va intreb dar aveti idee cam cat m-ar costa cu totul aceasta actiune si daca imi voi recupera bani si de la cine? Va multumesc mult.
Va trebui sa luati legatura cu un avocat. NU exista onorarii minime sau maxime. Cheltuielile de judecata le recuperati daca veti castiga procesul, de la vecinii dvs care vor fi parati in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard facut pe proprietatea vecinului din greseala? marian_81 marian_81 Buna ziua, am facut un gard dupa ce terenul a fost parcelat, .erau semne pe parcela mea, dar ca sa fiu sigur am mai facut o masurare cadastrala care a ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma acuza pe nedrept ca i-am luat din teren iar primaria ii da dreptate! popa_sorin popa_sorin buna ziua,va multumesc anticipat tuturor celor care imi pot da vreo idee sau vreun sfat! este vorba de casa mea parinteasca ,avem un vecin care ne acuza ca ... (vezi toată discuția)
Teren "furat" Oana-Maria V. Oana-Maria V. Buna seara! Detin in judetul Alba o casa primita prin mostenire impreuna cu terenurile aferente. Unul dintre ele, se afla in vecinatatea unei proprieprietati. ... (vezi toată discuția)